'Međunarodnim kriminalcima nanijet ću štetu koju nisu očekivali'

Predsjednik Generalne skupštine Ujedinjenih naroda Vuk Jeremić oštro je u petak reagirao na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima, i najavio je da će on osobno ‘nanijeti štetu’ Haškom tribunalu.

“Sve što sam oduvijek mislio o ‘haškoj pravdi’, nakon današnjeg dana nema više razloga da se formulira politički korektnim jezikom”, napisao je Vuk Jeremić na svom profilu na Twitteru.

Poslije prve reakcije na toj društvenoj mreži, građani su pozvali Jeremića da podnese ostavku na funkciju, a on je odgovorio da će drugačije reagirati.

“Ne, neću podnijeti ostavku, nego ću ovim međunarodnim kriminalcima nanijeti štetu koju nisu očekivali da će im se dogoditi”, napisao je Jeremić na Twitteru.

Nakon što su ga neki upozorili da ono što piše čita cijeli svijet, nije odustao od prijetnji.

“Drži me, druže. Učinit ću to, tako mi svega. Neće znati što ih je snašlo”, napisao je predsjednik Generalne skupštine UN-a.

Suradnja s Hagom na tehničkom nivou

Vlada Srbije odlučila je da će se suradnju s Haškim tribunalom svesti na tehnički nivo, te je s dnevnog reda skinula sve točke koje se odnose na dostavu dokumentacije tom sudu, izjavio je u petak predsjednik Savjeta za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je na konferenciji za novinare, koja je održana nakon sjednice Vlade Srbije, rekao da to ne znači da Srbija prekida suradnju sa sudom u Haagu, ali je istaknuo da će suradnja biti svedena na tehnički nivo.

Ljajić je rekao da je Vlada izrazila ogorčenje zbog presude žalbenog veća Haškog tribunala kojom su oslobođeni Ante Gotovina i Mladen Markač. Kako je rekao, ta presuda
neće pridonijeti pomirenju među zemljama u regiji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr