Voditelj izvrijeđao Srbe: Oni su retardirani psihopati

Poznati švedski glumac i radijski voditelj Gert Fylking prošlog je utorka u svojoj vrlo slušanoj emisiji na štokholmskom Radiju 1 Srbe usporedio s norveškim monstrumom Breivikom te ih nazivao ‘psihopatima’ i ‘prokletim svinjama’.

U emisiji Gertov svijet, u kojoj je komentirano suđenje Breiviku, poznati voditelj je srpski narod “častio” nizom pogrdnih naziva, piše Press online.

Fylking je u jednom trenutku rekao: “Svijet je pun ovakvih Breivika.” Sugovornica ga je prekinula i rekla: Uhvatili smo, u svakom slučaju, ovog Breivika.” No, nakon te rečenice krenule su teške uvrede.

Fylking je Srbe nazvao “psihopatima”, “retardiranima” i “prokletim svinjama”.

“Uhvatili smo i mnoge druge, uhvatili smo one Srbe koji su se ponašali kao proklete svinje, koji su pobili više stotina tisuća ljudi i protjerali više milijuna ljudi, njih smo uhvatili. Misliš li da ih Srbi osuđuju? Ne, Srbi ih veličaju kao heroje. Tko su onda psihopati? Je li onda veći dio srpskog naroda retardiran? Ili su retardirani samo oni koji su osuđeni za ratne zločine?”, urlao je Fylking.

Predstavnici srpskih udruženja u Švedskoj žale se da su ovakve optužbe na račun Srba sve su učestalije u švedskim medijima.

Procjenjuje se da u Švedskoj živi oko 300 tisuća građana srpskog porijekla.

Povratak na Net.hr