Stijena pala na autobus i onesvijestila vozača

U subotu je u Srbiji izbjegnuta umalo tragična nesreća, u kojoj su mogli stradati putnici u autobusu koji su se vraćali s godišnjeg odmora u Turskoj. Naime, stijena koja se odlomila s klisure probila je u vjetrobransko staklo i onesvijestila vozača.

Stijena se odlomila baš u trenutku kad je autobus pun putnika prolazio Sićevačkom klisurom. Stijena je probila vjetrobransko staklo i teško ozlijedila vozača S. Z. (36), koji se od siline udara onesvijestio i izgubio kontrolu nad autobusom. U posljednjem trenutku volan je preuzeo putnik Srđa Stolić i tako spriječio pad autobusa u provaliju, piše Blic.

Aleksandar Jokić, jedan od putnika autobusa, kazao je za list da je poslije udara stijene u staklo, autobus nekontrolirano prešao na lijevu stranu ceste.

“Velika je sreća da u tom trenutku nije bilo automobila i kamiona iz suprotnog smjera. Autobus je krenuo ka provaliji, ka rijeci Nišavi. U tom trenutku, kada je prešao na suprotnu stranu ceste i udario u zaštitnu ogradu, reagirao je putnik Srđo Stolić, koji je preuzeo volan od ozlijeđenog vozača i nekako uspio zaustaviti autobus prije sletanja u provaliju”, ispričao je Jokić.

Vozač autobusa je prevezen u Niš, izgubio je mnogo krvi, slomljeno mu je rame i ključna kost, a ima i ozljede unutarnjih organa.

Povratak na Net.hr