‘Krokodil’, droga koja razara tkivo stigla u Novi Sad?

Srpski su mediji u nedjelju objavili vijest o djevojci, dugogodišnjoj heroinskoj ovisnici, koja je uzela supstancu koja joj je razorila tkivo. Liječnici vjeruju da je uzela opasnu sintetičku drogu ‘krokodil’, no novosadska policija kaže da nema saznanja da se ta supstanca pojavila u Srbiji.

Djevojka je primljena u novosadski Centar za odvikavanje od droga, sa simptomima koji upućuju na to da je uzela drogu ‘krokodil’, sintetičku supstancu koja ubrzano razara tkivo. Djevojci se nakon konzumiranja droge otvorila koža podlaktice, a liječnici su konstatirali da ima dramatične promjene na koži.

Djevojka je pak rekla da je bila uvjerena da je kupila i ubrizgala heroin. Sintetički ‘krokodil’ je droga koja se pravi u kućnoj radinosti, od brojnih teških metala, snažnih otrova i analgetika, od kojih se većina nalazi na listi legalnih supstanci. Pojedini sastojci mogu napasti koštano tkivo, a neminovno je da uslijed duže zloupotrebe dovode do smrti.

Novosadska policija je navela da nema informacija da se na tržištu pojavio ‘krokodil’, ali su pozvali sve građane da im se jave ako imaju kakvih informacija o tome.

Povratak na Net.hr