NORMALIZACIJA STANJA

AUSTRIJANCI POPUSTILI MJERE, ALI KANCELAR KURZ UPOZORAVA: ‘Molim vas, izdržite, jer kriza još nije prevladana’

U Austriji su od utorka otvorene manje trgovine do 400 četvornih metara te veće prodavaonice s građevinskim i vrtnim materijalom uz obveznu provedbu strogih higijenskih standarda nošenja maski i držanje razmaka, no kancelar Sebastian Kurz upozorava da unatoč usporavanju epidemije, bitka nije dobivena

Austrijski kancelar Sebastian Kurz rekao je u utorak da su postignuti pomaci u obuzdavanju širenja zaraze koronavirusa, ali da kriza još nije prevladana i unatoč otvaranju manjih trgovina stroge mjere ostaju na snazi.

“Bilježimo dobar razvitak, epidemija usporava, ali bitka još nije dobivena i stroge mjere ostaju na snazi”, rekao je na konferenciji za medije kancelar Kurz. Naglasio je da Austrija ide u pravom smjeru, ali da je to “prvi korak na putu u normalizaciju stanja”.

SLOVENIJA, AUSTRIJA I ŠPANJOLSKA UBLAŽAVAJU RESTRIKCIJE, WHO SAVJETUJE: ‘Mjere se moraju ukidati polako i kontrolirano’

Potrebna velika disciplina

Austriji je i dalje potrebna velika disciplina, rekao je kancelar i zahvalio je Austrijancima na “nevjerojatnom odricanju” čime su omogućili put u novu normalizaciju stanja. “Molim vas, izdržite, jer kriza još nije prevladana”, upozorio je Kurz.

U Austriji su od utorka otvorene manje trgovine do 400 četvornih metara te veće prodavaonice s građevinskim i vrtnim materijalom uz obveznu provedbu strogih higijenskih standarda nošenja maski i držanje razmaka. U Austriji je evidentirano 14.069. zaraženih od kojih je ozdravilo 7633, a preminulo 384 pacijenata. Provedeno je 151.769 testova.

UNUTAR NULTE TOČKE PANDEMIJE KORONAVIRUSA U EUROPI: Iz luksuznog centra noćnog života došao je bar jedan ‘superširitelj’

Potpuno provođenje mjera

“Stopa zaraženih već je desetak dana ispod tri posto, a cilj nam je postići 0,0 posto”, rekao je ministar zdravstva i socijalne skrbi Rudolf Anschober i upozorio na odgovorno i potpuno provođenje mjera restrikcija kako se ne bi dogodilo da se broj novozaraženih poveća, odnosno kako se ne bi moralo pritisnuti “nužnu kočnicu”. Anschober je napomenuo da je prva faza u suzbijanju zaraze bila veliki uspjeh, ali da mjere restrikcija treba i dalje potpuno poštivati.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr