OTVORENI UNATOČ KARANTENI

AUSTRIJA OTVORILA LOV NA STRANE SKIJAŠE: Uvode se stroge kontrole na granicama i skijalištima

Prošlog tjedna je tirolsko selo Sankt Anton am Arlberg javno kritiziralo dolazak dvjestotinjak Britanaca, Danaca i Nijemaca koji su većinom doputovali vlakom iz Zuericha, u Švicarskoj

Austrija će pojačati svoje kontrole kako bi strane skijaše odvratila od svojih skijališta koja su otvorena unatoč karanteni, ali su namijenjena samo domaćem stanovništvu.

“Pojačat ćemo kontrole” na granici i na skijalištima, rekao je u utorak ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer obraćajući se novinarima dok se u zemlji ne vidi znatniji pad broja zaraženih koronavirusom.

Nakon Božića Austrija je odlučila uvesti treću karantenu, pa je zatvorila škole, trgovine koje ne prodaju prehrambene proizvode i muzeje.

POOŠTRAVANJE MJERA NA SKIJALIŠTIMA U AUSTRIJI: Ministar gospodarstva: ‘Dođite, ali u popodnevnim satima’

Prijavili mjesto boravišta

No, za razliku od Francuske i Njemačke, Austrija je odlučila pustiti u rad vučnice ocijenivši da rekreacija na svježem zraku nije toliko opasna za širenje virusa. Zbog izostanka provjera, stotine stranih turista pohrlile su u austrijska skijališta pod izgovorom da pohađaju tečaj za učitelja skijanja ili traže posao.

Prošlog tjedna je tirolsko selo Sankt Anton am Arlberg javno kritiziralo dolazak dvjestotinjak Britanaca, Danaca i Nijemaca koji su većinom doputovali vlakom iz Zuericha, u Švicarskoj.

Većina ih je zaobišla propis prijavivši mjesto boravišta, rekle su općinske vlasti.

AUSTRIJA OTVORILA SKIJALIŠTA, ALI BEZ STRANIH TURISTA: Skijaši moraju nositi zaštitne maske, ali ne bilo kakve

Policija pretražuje apartmane koji se čini sumnjivima

“Kaznili smo sto ljudi za primjer” na tom području, rekao je Nehammer u utorak, dodavši da je policija pretražila 44 apartmana sa stanarima koje su ocijenili sumnjivima.

Austrija, zemlja s 8,9 milijuna stanovnika, prijavila je u utorak 1241 novozaraženog koronavirusom, što je daleko od ciljanih 700 slučajeva na dan.

Vlada je i dalje oprezna, pa iako je od idućeg tjedna najavila popuštanje mjera, hoteli i restorani će ostati zatvoreni.

Povratak na Net.hr