SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE

ASSANGE PO PRVI PUT PROGOVORIO O OPTUŽBAMA: ‘Imam poruke koje dokazuju da je pristala na seks’

Julian Assange kaže kako želi javnosti pokazati da je nevin i da se protiv njega provodi nezakonit politički progon.

Wikileaks se konačno očitovao o optužbama za seksualno napastovanje koje su stigle na račun šefa ove ove organizacije Juliana Assangea.

Assange je švedskim tužiteljima rekao kako je ‘u potpunosti nevin’ u slučaju optužbi koje mu se stavljaju na teret. On se posljednje četiri godine nalazi u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu izbjegavajući uhićenje koje ga čeka zbog navoda dviju žena.

NAJPOZNATIJI ZVIŽDAČ: ‘Objavit ću tajne koje će možda odlučiti predsjedničke izbore u Americi’

Ovo je prvi put da je Assange dao svoju verziju događaja. On tvrtki kako ima SMS poruke koje dokazuju da se seksualni odnos dogodio uz pristanak obje strane. ‘Nisam mogao vjerovati kad se pet dana kasnije na naslovnicama švedskih tabloida pojavila informacija da sam osumnjičen za zločin. Odmah sam se stavio na raspolaganje švedskim vlastima da pojasnim sve nedoumice, iako nisam imao tu obvezu’, rekao je Assange.

U svojoj izjavio dodao je i kako je posljednjih šest godina žrtva nezakonitog, ispolitiziranog progona, bez ikakvih konkretnih optužbi. Tvrdi i kako se prema njemu odnose, okrutno, neljudski i nehumano te da mu je uskraćeno pravo na pravno zastupanje.

ASSANGE TVRDI: ISIS i fondacija Clinton financirani su iz istog izvora – prljavo bogatih dužnosnika Katara i Saudijske Arabije

Povratak na Net.hr