U BIJELOJ KUĆI

ANGELA MERKEL ČITA PLAYBOY: Nije šala, zaista se tako se pripremala na sastanak s Trumpom

Njemačka kancelarka Angela Merkel čitala Playboyev intervju s Donaldom Trumpom kako bi se pripremila na svoj prvi službeni susret s američkim predsjednikom, piše The Independent.

Prvi susret Merkel i Trumpa koji je prošlog tjedna održan u Bijeloj kući trebao je odrediti transatlantske odnose dviju zemalja i oblikovati njihove radne odnose, iako se čini da je završio zaista čudno, kad se Trump na kraju sastanka odbio rukovati s Angelom Merkel.

NJEMAČKA KANCELARKA U BIJELOJ KUĆI: Trump pred gošćom opet optužio Baracka Obamu da ga je prisluškivao

BIJELA KUĆA POKUŠALA OBJASNITI SKANDALOZAN POSTUPAK TRUMPA: Internet zabavlja i jedna fotografija Merkel i Ivanke

‘Kancelarka se dugo pripremala’

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer rekao je da Trump nije čuo Merkeličin zahtjev za rukovanjem pa joj zato nije ponudio ruku. Njemački su dužnosnici za Reuters rekli da se kancelarka dugo pripremala za sastanak s američkim predsjednikom. Navodno je gledala njegove govore, proučavala intervjue koje je dao, uključujući i onaj iz 1990. godine iz časopisa Playboy. U tom je izdanju Trump spomenuo brojne ideje koje sada kao američki predsjednik pokušava uvesti.

TRUMP ODBIO MERKEL PRUŽITI RUKU: Politički analitičar – ‘To nikako nije gaf’

Kako bi se pripremila na sastanak, Merkeličin je tim analizirao Trumpove dosadašnje interakcije s drugim svjetskim vođama, poput britanske premijerke Therese May, japanskog premijera Shinzoa Abea i kanadskog premijera Justina Trudeaua.

‘Pripremili smo se na to da Trump ne voli dugo slušati sugovornika i da više voli kratke i jasne stavove, bez puno detalja’, poručeno je iz Njemačke.

Podsjetimo, na sastanku dvaju vođa, Trump je pozvao da članice NATO-a plate svoj udio za troškove obrane.

Nekoliko dana kasnije, Trump je ušutkao glasine da njegov sastanak s Angelom Merkel nije bio odličan. Te je navode nazvao lažnim vijestima na svom Twitter profilu, a još je ranije tvrdio da Njemačka NATO-u duguje znatnu količinu novca.

Povratak na Net.hr