I TO JE OPCIJA

ANALIZA UGLEDNOG STRUČNJAKA: ‘Skandal u Bijeloj kući završit će Trumpovom ostavkom’

Vodeći profesor prava na Sveučilištu Columbia Philip Bobbitt analizirao je krizu koju su izazvali sin i zet američkog predsjednika Donalda Trumpa te tvrdi kako će zbog iste novi američki predsjednik biti prisiljen dati ostavku.

HOĆE LI OVO POKOPATI TRUMPA? Procurili e-mailovi njegova sina u kojima s Rusima kuje urotu protiv Hillary Clinton

Nedavno je elektronička pošta Trumpa Jr. otkrila kako se on prošlog ljeta sastao s ruskom odvjetnicom Natalijom Veselnickajom, a tom su sastanku nazočili i Trumpov zet Jared Kushner i Paul Manafort, tadašnji vođa republikanske kampanje. Trump Jr. tada je odgovorio na ponudu ‘inkriminirajućih informacija’ o Hillary Clinton te kazao kako je njome oduševljen, prenosi Independent.

‘Njemu je cilj stvaranje dinastije’

‘Kakvi god bili ciljevi Trumpove kampanje, već je dugo jasno da mu je najveći cilj stvaranje dinastije, nakon što je uništio dvije vladajuće dinastije u svojoj posljednjoj kampanji’, napisao je profesor Bobbitt u analizi za Evening Standard.

‘Ostavka se trenutačno čini kao posljednja opcija, ali predsjednik će se vjerojatno morati odlučiti za taj potez kako bi spasio svoju djecu od zatvora i sebe od kaznenih progona’, kaže profesor.

Stručnjak smatra kako bi najbolja opcija bila ostavka. Trump se, vjeruje Bobbit, neće tako lako izvući iz kaosa koji su stvorile optužbe da je surađivao s Rusijom u predsjedničkoj kampanji.

Dat će ostavku zbog mita?

Profesor Bobbitt također navodi da će se, ako dođe do Trumpova opoziva umjesto ostavke, to dogoditi ne zato što je predsjednik uzimao mito nego zato što ga je nudio.

‘Trump je Comeyju rekao da će razmisliti o tome hoće li ga ostaviti na poziciji direktora FBI-ja i zatim od njega zatražio prekid istrage dosluha s Rusijom. Ovo je bilo nuđenje mita na isti način kao što je Nixon ponudio sucu promaknuće da bi mu pogodovao na sudu’, tvrdi Bobbitt.

Povratak na Net.hr