TRAŽE KONSTRUKTIVNU RASPRAVU

AMERIKANCIMA DOZLOGRDILA SVAĐA TRUMPA I BIDENA: Komisija razmatra gašenje mikrofona na sljedećoj debati

Povjerenstvo za nadzor američke predsjedničke debate razmatra promjenu pravila koja bi mogla uključivati i gašenje mikrofona ako kandidati pokušaju prekinuti jedan drugoga

Povjerenstvo koje nadgleda američku predsjedničku debatu objavilo je da će promijeniti pravila kako bi sljedeće dvije rasprave Donalda Trumpa i Joea Bidena prošle bolje nego prva, prenosi u četvrtak BBC. Jedna od mjera mogla bi biti gašenje mikrofona ako kandidati pokušaju prekidati jedan drugoga, izvijestili su američki mediji. Priopćenje je došlo nakon burne debate koja je prešla u prepirku, svađanje i vrijeđanje. Iduća rasprava zakazana je za 15. listopada u Miamiju na Floridi.

UVREDE, NAPADI…; Biden molio Trumpa da ušuti, optužio ga da je najgori predsjednik u povijesti, a onda ispalio: ‘Svi znaju da je on lažljivac!’

ANKETA CBS-A OTKRILA ŠTO MISLE AMERIKANCI: Većina gledatelja debate je iznervirana, misle da je Biden pobijedio

Kritike diljem svijeta

Ton i taktika prve predsjedničke debate kritizirani su diljem SAD-a i svijeta. Prepirkom su dominirali Trumpovi komentari o ultradesničarskoj skupini Proud Boys. U srijedu je pokušao razjasniti svoje komentare, no njegovi kritičari i dalje drže da nije osudio bijele suprematiste.

Komisija za predsjedničke debate objavila je kako je “postalo jasno da se preostalim debatama treba pridodati dodatna struktura kako bi se osigurala uređenija rasprava o problemima.”

TRUMP POZVAO KRAJNJU DESNU MILICIJU DA PUSTE POLICIJU DA RADI SVOJ POSAO: Tvrdi da ne zna tko su ‘Ponosni momci’

‘Slobodna razmjena ideja’

Trumpov komunikacijski direktor Tim Murtaugh, koji je opisao kaotične scene u utorak navečer kao “slobodnu razmjenu ideja”, kritizirao je te planove. “Rade to samo zato što je njihov čovjek sinoć bio potučen”, izjavio je. “Predsjednik Trump bio je dominantna sila, a sad Joe Biden pokušava obraditi suce. Ne bi trebali pomicati vratnice i mijenjati pravila usred igre.”

Kate Bedingfield, zamjenica direktora Bidenove kampanje, rekla je da će bivši potpredsjednik sudjelovati “pod bilo kojim pravilima koje komisija osmisli kako bi obuzdala ponašanje Donalda Trumpa.”

JOE BIDEN: ‘Trumpovo ponašanje tijekom predsjedničke debate predstavlja nacionalnu sramotu’

Povratak na Net.hr