banner

DUGO ODGAĐANO

AMERIKA SMAKNULA PRVU ŽENU NAKON 68 GODINA: Osuđena za monstruozan zločin; Obrana: ‘Djetinjstvo joj je bilo jezivo’

Montgomery (52) je 2007. osuđena u Missouriju zbog otmice i ubojstva Bobbie Jo Stinnett, žene u osmom mjesecu trudnoće čiju je bebu Montgomery izrezala iz maternice. Dijete je preživjelo

Američke vlasti pogubile su u srijedu rano ujutro Lisu Montgomery, jedinu ženu koja je u saveznom zatvoru čekala na izvršenje smrtne kazne, nakon što je Vrhovni sud uklonio posljednju zapreku odbacujući odluku nižeg suda o odgodi izvršenja, prema novinaru koji je u ime javnosti pratio pogubljenje. Njezino pogubljenje prvo je provedeno nad ženom od 1953.

Montgomery (52) je 2007. osuđena u Missouriju zbog otmice i ubojstva Bobbie Jo Stinnett, žene u osmom mjesecu trudnoće čiju je bebu Montgomery izrezala iz maternice. Dijete je preživjelo.

 

Žrtva neprekidnih silovanja poočima i njegovih prijatelja

Neki od rođaka žrtve bili su na njezinu pogubljenju, objavilo je ministarstvo pravosuđa. Pogubljenje Mongomery više je puta odgađano jer je obrana tvrdila da ona nije mentalno u stanju shvatiti razlog kazne. Njezina odvjetnica Kelley Henry kazala je kako nitko vjerodostojan ne može osporiti njezinu dugotrajnu mentalnu bolest koju su tretirali zatvorski liječnici.

Pogubljenje je izvedeno u zatvoru u Terre Hauteu u saveznoj državi Indiani. Odvjetnički tim Lise Montgomery tražio je pomilovanje zbog toga što je ona zločin počinila nakon djetinjstva u kojemu je bila zlostavljana i žrtva neprekidnih silovanja poočima i njegovih prijatelja te su tražili da se smrtna kazna zamijeni kaznom doživotnog zatvora.

Povratak na Net.hr