ILI TRUMP, ILI ISLAM

AMERIČKA PROPAGANDA: ‘Dobro došli u Islamsku Državu Njemačku – uplatite putovanje već danas!’

Njemačke zastave s logom Islamske države vijore se na dvorcu Neuschwanstein i na Brandenburškim vratima, na Oktoberfestu su zabranjeni alkohol i svinjetina, na crkvenim tornjevima je križ zamijenjen polumjesecom…

Ove nekima bizarne, a nekima zastrašujuće scene ipak nemaju veze s Njemačkom, već su dio republikanske izborne kampanje u Americi!

“Dobro došli u Islamsku Državu Njemačku – uplatite putovanje već danas!” naziv je video-spota koji poziva islamiste da posjete Njemačku. U videu se kaže da su borci Islamske države uspjeli osvojiti i islamizirati Njemačku: “Hrabri džihadisti su uspjeli osvojiti Njemačku i proširiti kalifat. Amerikanci, budite oprezni, vaša zemlja ne smije završiti kao Njemačka!!”.

Kako saznaje njemačka medijska grupa Funke, iza videa stoji agencija Harris Media iz Teksasa, koja je radila za mnoge republikanske političare, ali i za ekstremno konzervativnu izraelsku partiju Likud, kao i za zagovornike Brexita iz britanskog UKIP-a.

“Volim Njemačku”, izjavio je direktor agencije Vincent Harris za Berliner Morgenpost. Prema njegovim riječima, film ima za cilj ukazati na važnu temu, “neovisno od izborne kampanje”.

Video je, međutim, naručila lobistička organizacija Secure America Now. Njezin predstavnik je za Funke izjavio da film ima za cilj potakuti neodlučne birače u državama poput Sjeverne Karoline, Nevade i Floride, gde je borba između predsjedničkih kandidata tijesna, da 8. studenoga glasaju za Donalda Trampa.

Povratak na Net.hr