Samoubojstvo ambasadora u Bruxellesu: Odjednom je prišao ogradi i skočio

shimmer fallback

Ambasador Srbije pri NATO-u Branislav Milinković počinio je samoubojstvo u utorak navečer u zračnoj luci u Bruxellesu.

5.12.2012.
9:02
Play logo

Milinković je počinio samoubojstvo na glavnom međunarodnom aerodromu u Bruxellesu, tako što je skočio s parkinga pred očima Zorana Vujića, pomoćnika ministra vanjskih poslova Srbije, koji vodi sektor za sigurnosnu politiku.

Milinkovićeva supruga vijest je saznala u Dublinu, te se odmah uputila u Bruxelles. Par ima šestogodišnjeg sina, piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je objavilo tek da je Milinković tragično preminuo u 52. godini.

Diplomat opisao tragediju

No, AP je objavio kako je Milinković dočekao dužnosnike Srbije koji su doputovali na razgovore u NATO. Nakon što je delegacija stigla, dok su išli prema svojim automobilima u diplomatskoj garaži, Milinković je odjednom prišao ogradi, popeo se preko nje i skočio. To je novinarima AP-a ispričao jedan od diplomata koji je želio ostati anoniman.

Inače, prije nego je imenovan za ambasadora pri NATO-u, Milinković je u Beču bio ambasador Srbije i Crne Gore pri Organizaciji za europsku sigurnost i suradnju (OESS), a potom je postao specijalni izaslanik pri sjedištu NATO-a. U zvanje izvanrednog i opunomoćenog ambasadora NATO-a postavljen je odlukom vlade 3. kolovoza 2009. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo