SPREMNI REAGIRATI

AKTIVNOSTI NA KOREJSKOM POLUOTOKU RAZBIJESNILE KINEZE: ‘Pa ovo nije kompjuterska igra’

Glasnogovornik kineskog Ministarstva obrane, govoreći na konferenciji za medije o situaciji u regiji, kazao je da Kina nikada neće dozvoliti rat ili kaos na svom pragu.

Konferencija za medije kineskog Ministarstva obrane na kojoj je poručeno da ‘Kina nikada neće dozvoliti rat ili kaos na svom pragu’, održana je u trenutku kada je kinesko Ministarstvo vanjskih poslova prioćilo da je situacija na Korejskom poluotoku ozbiljna stvar, a ne kompjuterska igra, prenosi Reuters.

KIM JONG UN OPET PRIJETI TRUMPU: ‘Nikad neću prestati širiti nuklearni program! Spremite se za sudnji dan’

Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova na pitanje jesu li moguće nove sankcije protiv Pyongyanga kazala da je ‘tužno što su pojedine zemlje samo primjenile sankcije, ne obazirući se na rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a koje poziva na dijalog’.

Severnokorejska novinska agencija KCNA potvrdila je kako je Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil koji je preletio područje Japana te pogodio ciljane vode u Tihom oceanu. Hwasong 12, raketa srednjeg dometa, čije je lansiranje, kako su potvrdile objavljene fotografije, nadzirao sjevernokorejski vođa Kim Jong-un, preletjela je nebom iznat otoka Hokkaido i rta Erimo te točno pogodila ciljane vode u Tihom oceanu, izvijestila je agencija KCNA.

‘OVO JE PRVI KORAK’: Kim Jong-un otkrio koji mu je idući cilj, svijet strahuje od ishitrene Trumpove reakcije

‘U planu je lansiranje još balističkih raketa u kojima će Tihi ocean biti meta’, prenijela je sjevernokorejska agencija KCNA, citirajući Kim Jong-una.

Najnovija provokacija Pyongyanga, balistička raketa ispaljena preko Japana, letjela je oko 2.700 kilometara te je dosegla visinu od 550 kolimetara. Posljednju je takvu raketu, čija je putanja prelazila nebo nad Japanom, Pyongyang ispalio 2009. godine.

 

Povratak na Net.hr