'Agenti smrti stoje u sudskom hodniku i cerekaju se'

Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, bivše Udbine čelnike “Bild” je prozvao agentima smrti . Opisuje ih kao dva starija čovjeka pristojno odjevena koji stoje u sudskom hodniku, smiju se i cerekaju.

Tako je svoj izvještaj sa münhenskog Višeg zemaljskog suda započeo ovaj najtiražniji njemački dnevnik , koji dodaje kako je u Bavarskoj započelo suđenje za jedno naručeno ubojstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Muškarci sa hodnika su bivši šef jugoslavenske tajne službe Zdravko Mustač (72) i njegov general Josip Perković (69). Oni su optuženi za pomaganje u ubojstvu hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića (57), kritičara tadašnjeg jugoslavenskog režima, koji je ustrijeljen i zatučen u garaži 1983. godine u Wolfratshausenu, pokraj Munchena.

Đureković je prije smrti pobjegao u Njemačku i koristio jednu garažu kao tiskaru, gdje je tiskao političke letke. Po njemačkom Državnom tužiteljstvu Zdravko Mustač je naredio ubojstvo, jer je Đureković puno znao o zabranjenim poslovima sina tada visokog jugoslavenskog političara Mike Špiljaka. Bivši agenti su se pred sudom u Münchenu branili šutnjom, a proces će trajati do proljeća-ističe Bild.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/261160/Default.aspx

Povratak na Net.hr