Žena je od bolova puzala po podu bolnice, a osoblje ju je potpuno ignoriralo

Fotografija umiruće žene, majke četvero djece, koja puže po podu bolnice u teškim bolovima, dok osoblje ništa ne poduzima, šokirala je prošle godine britansku, ali i svjetsku javnost.

Danas, godinu kasnije, bolnica Royal Stoke University priznala je svoju pogrešku i ispričala se obitelji zbog propusta.

Obitelj Margaret Lamberty tvrdi kako su je liječnici i medicinske sestra ignorirali do zadnjega i doslovce je ostavili da umre od bolova.

Sve je započelo 27. travnja kada se Margaret požalila na jake bolove u trbuhu, nakon čega ju je obitelj odvezla u bolnicu u gradu Stoke-on-Trent.

No, tamo nije naišla na potrebnu medicinsku skrb. Iako je umirala od bolova, osoblje bolnice ignoriralo je njeno zdravstveno stanje, izgovarajući se kako imaju puno posla te da joj ne mogu dati ništa drugo osim paracetamola.

45-godišnja žena bila je na rubu očaja, a od bolova koji su je razarali čak je ispuzala na hodnik i na koljenima molila osoblje da joj pomogne. Njena kći Laura bila je izvan sebe zbog takvog ponašanja djelatnika, pa je sve zabilježila fotografijom.

Umrla od ugruška

Iako je obitelj rekla zaposlenicima bolnice da je Margaret imala već ranije ugruške u krvi, oni nisu napravili potrebne pretrage. Nakon tri dana 45-godišnjakinja je umrla od ugruška u probavnom traktu.

Iako je bolnica Royal Stoke University od početka demantirala da je njena smrt isključivo njihova pogreška i nemar, nakon godinu dana sve su priznali te se ispričali obitelji te proučili kako ”uče iz grešaka”.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da se spomenuta bolnica našla u središtu skandala. Jedna je 81-godišnja žena i dvije bebe umrle su od bakterije koje su ”pokupile” u bolnici jer osoblje nije opralo ruke.

Povratak na Net.hr