DOSADIO MU ŽIVOT

38 MINUTA AGONIJE: Dvostruki ubojica koji je zaista želio umrijeti šokirao tijekom smaknuća

Osuđenik koji je priznao ubojstvo svojih susjeda smaknut je u Teksasu, a u agoniji je umirao čak 38 minuta, piše Mirror.

Dvostruki ubojica Barney Fuller Jr (58), priznao je da je ubio svoje susjede.  Razbio im je vrata, upao u kuću i izrešetao ih rafalima iz automatske puške.

Vlada odlučila – uvodi se smrtna kazna!

Sukob sa susjedima završio masakrom

Državna kaznionica u Huntsvilleu, TeksasFoto: Wikipedia

Pucnjava je bila rezultat dugotrajnih svađa između Fullera i njegovih susjeda u rularnom istočnom Teksasu, navodi se u sudskim dokumentima. Susjedi Nathan i Annete Copeland žalili su se policiji da je Fuller upucao njihovog psa, pucao na njihovu kuću, kao i na njihov električni transformator.

Sukobi su eskalirali nakon što je Fuller rekao Anette Copeland “Sretna Nova godina, ubit ću te”, preko telefona. Zato je optužen za terorističke prijetnje.

Kako se približavao dan njegovog suđenja u svibnju 2003., Fuller je otišao u dom Copelandovih i otvorio paljbu iz automatske puške.

Umirao dulje nego što je uobičajeno

 

Kada su ga prije izvršenja smrtne kazne zatražili posljednju izjavu, samo je rekao “Nemam ništa za reći. Možete nastaviti upravitelju Jones.”

Ali nakon što su službenici ubrizgali smrtonosnu dozu kemikalij, povikao je “Hej, namjeravate me uspavati!” Ubojica je nakoliko trenutaka kasnije počeo hrkati a manje od minute kasnije potpuno se prestao micati.

Ovakvim je oružjem Fuller pobio svoje susjedeFoto: Wikipedia

Ubojici je trebalo čak 38 minuta da umre, više nego što je uobičajeno. Glasnogovornik zatvora je to objasnio riječima “Svaka je osoba jedinstvena u tome kako joj organizam umire.”

Smrti je svjedočilo dvoje djece njegovih žrtava.

Dosadio mu je život u paklu

Fuller je osuđen na smrt nakon što je priznao dvostruko ubojstvo u srpnju 2004.

Prošle je godine Fuller rekao kako je spreman “krenuti dalje”, te je molio svoje odvjetnike da ne odgađaju izvršenje kazne žalbama.

“Ne želim nastaviti živjeti u ovoj paklenoj rupi”, napisao je odvjetniku Jasonu Casselu.

Ovo je bilo sedmo smaknuće ove godine u Teksasu a 16. u Sjedinjenim Državama.

Povratak na Net.hr