Superproteinska salata od škampa i špinata

Brza hrana za mišiće: u jelu gotovom za samo 20 minuta obilna je porcija bjelančevina iz čak 3 izvora

1.10.2012.
12:17
VOYO logo

POTREBNO JE... 6 ploški slanine, narezanih na komadiće 1 ljubičasti luk, narezan na kolutove 1 zdjelica narezanih gljiva 250 g škampa, očišćenih od ljuštura i crijeva sol i papar po ukusu 2 žlice pinjola 3 žlice kvasine 1 žlica dijonskog senfa maslinovo ulje (po želji) 200 g listića mladog špinata 2 tvrdokuhana jaja, narezana na ploške

NAČIN PRIPREME Veliku tavu stavite na srednje jaku vatru pa u njoj popržite komadiće slanine dok ne postanu hrskavi, 5 do 7 minuta. Izvadite ih šupljikavom žlicom i ostavite na papirnatom ubrusu da se ocijedi višak masnoće. U tavi potom oko 3 minute pirjajte luk i gljive, odnosno dok luk ne počne tamnjeti. Škampe posolite i popaprite pa ih stavite u tavu zajedno s pinjolima. Kad škampi postanu čvrsti i ružičasti (za otprilike 2 do 4 minute), umiješajte kvasinu i senf pa još posolite i popaprite. Učini li vam se da su namirnice u tavi u suhe, ulijte malo maslinova ulja. Listiće špinata i komade kuhanih jaja raspodijelite na 4 tanjura, a na njih stavite pirjane škampe pa sve prelijte s nešto umaka iz tave i pospite komadićima slanine.
Dostatno za 4 porcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PO PORCIJI 316 kcal, 21 g bjelančevina, 12 g ugljikohidrata (5 g vlakana), 20 g masnoća, 572 mg natrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo