SUBNOR: „Nikoliću, vrati spomenik Titu u Užice!“

Jednom Titovo Užice, uvek Titovo Užice

Republički odbor SUBNOR-a predložio je danas da spomenik Josipu Brozu Titu koji je sklonjen sa trga u Užicu, bude vraćen na prvobitno mesto, piše Tanjug.

-Predlažemo da se spomenik Josipu Brozu Titu, koji je sklonjen sa trga u Užicu, vrati na prvobitno mesto i da se Josipu Brozu, vođi Ustanka naroda Srbije i Jugoslavije u borbi protiv fašističkih okupatora u Drugom svetskom ratu i potom osnivaču ‘Nesvrstanosti’ u svetu, ukazuju priznanja koja mu istorijski pripadaju-, navodi SUBNOR u pismu predsedniku Srbije.

Ovde se dodaje i da je “u bivšem kolonijalnom i porobljenom, a danas nesvrstanom svetu, ime ‘Tito’ ulaznica za Srbiju u te države i taj svet”.

Navodi se i da je “bivša demokratska vlast sa nipodaštavanjem govorila o nesvrstanim zemljama, koje su bile i ostale naši stvarni i jedini prijatelji i poštovaoci”.

I sami ste se uverili šta znači reč ‘Tito’ u tom svetu i kako Vas i predstavnike Srbije dočekuju zato što ste iz njegove zemlje-, stoji u pismu.

Republički odbor SUBNOR-a iz tih razloga, traži od Vas, kao predsednika Republike, da Srbija počne da brani svoje časno mesto u istoriji…-, navodi se u pismu.

Povratak na Net.hr