NIJE SOCIJALNI SLUČAJ

MLADI OTAC IZ ZADRA U SUZAMA: ‘Socijalni radnici su me slomili, oduzet će mi tri kćeri!’

“Ja sam lud. Ničim mi nije uspjelo zaštititi moju djecu i suprugu. Ne znam što ću učiniti ako nam oduzmu djecu”, ispričao je u suzama 32-godišnji Zadranin Goran Viduka žaleći se jer mu tamošnji Centar za socijalnu skrb želi oduzeti njegove tri djevojčice. Viduka je već treći slučaj zadarskog Centra koji u posljednje vrijeme izlazi u javnost vezano uz oduzimanje djece.

Posljednjih dana u javnost sve češće izlaze slučajevi oduzimanja djece roditeljima i udomiteljima sa zadarskog područja. Štoviše, svi se oni žale na Centar za socijalnu skrb u Zadru zbog neobjašnjivih odluka oduzimanja djece. Posljednji u nizu je slučaj 32-godišnjeg Zadranina Gorana Viduke, kojeg su novinari portala Zadarski.hr zatekli kako zabrinut sjedi u Centru istog onog dana kada je u njemu bila i obitelj Božić kojoj su najavili oduzimanje djece. Prijedlog da se Viduki i njegovoj supruzi oduzmu njegove tri kćerkice, stare dvije i pol, četiri i pol i šest godina, došao je isto od socijalne radnice Ivane Šare.

“Živim sa suprugom na Plovaniji u Zadru. Radim u Vodovodu i nisam socijalni slučaj. Ali rekli su da mi je kućna vlažna, da uvjeti nisu u redu, da djeca moraju imati bolji smještaj i predlažu da nam oduzmu sve tri djevojčice. Ja sam lud. Ničim mi nije uspjelo zaštititi moju djecu i suprugu. Ne znam što ću učiniti ako nam oduzmu djecu”, ispričao je Goran Viduka koji danas iščekuje odluku suda. Viduka socijalne radnice optužuje za prijetnje koje, kaže, idu toliko daleko da mu prijete sudom ako u kući zateknu prehlađeno dijete.

“Ne razumijem zašto se ovo događa?”

“Slomili su me. Ne znam što će biti u utorak na sudu. Ne razumijem zašto se ovo događa. Djevojčice će biti otpravljene u Split, u dom Maestral. Zar će im tamo biti bolje nego s roditeljima koji ih vole i sredinom na koju su navikle?”, u suzama pita očajni otac.

Podsjetimo, o zadarskom Centru za socijalnu skrb dosta se piše proteklih dana. Prvo je u javnosti objavljena priča o obitelji Božić kojima su oduzeli njihovo troje djece nabrajajući im grijehe iz prošlosti i zanemarivanje. Majka djece tvrdila je da je riječ o osveti jedne od socijalnih radnica koje je “maltretiraju” od djetinjstva.

Jučer je, pak, sretno završila priča o osmogodišnjaku kojeg su htjeli oduzeti udomiteljskoj obitelji jer ga je udomiteljica u nekoliko navrata ostavila na čuvanje svojoj rođakinji i odrasloj kćeri, ali i zato što kontaktira s majkom. Udomiteljica je za rekla kako je to bilo u slučaju kada je imala smrtni slučaj u obitelji. Za kontakt s majkom, pojasnila je za RTL, Centar je oduvijek znao. Na sve je reagiralo Ministarstvo koje je dijete ostavilo pod okriljem Zadranke.

OBITELJSKA TRAGEDIJA U MASLENICI: Centar roditeljima oduzima troje djece, oni tvrde da to čine iz osvete

Povratak na Net.hr