NEOBIČNA AKCIJA

SABLASNI PRIZORI NA ZAGREBAČKIM ULICAMA: ‘Krvave’ fontane sa žičanim vješalicama šokirale građane

Jutros je u nekoliko zagrebačkih fontana ubačena crvena boja te su u njima ostavljene žičane vješalice i naljepnice s porukom ‘Nećemo natrag!’.

Akcija je to provedena ususret Hodu za život koji će se sutra održati, a izvele su je anonimne feministice, piše Libela.

‘Hod za život zapravo je usmjeren protiv žena. Koliko god se organizatori trudili ne spomenuti riječ pobačaj u svom kvaziljudskopravaškom diskursu i baljezganjima o životu, ovdje se radi upravo o tome: pokušaju da se ženama uskrati pravo na legalan, dostupan i siguran pobačaj’, rekle su aktivistice te dodale kako je današnja akcija na fontanama na Trgu žrtava fašizma, Tomislavovu trgu i Zrinjevcu prikaz onoga što se događa kad je pobačaj ilegalan i obavlja se u nesigurnim uvjetima.

‘Ako obiteljaši uspiju u svojoj namjeri vraćanja pobačaja u ilegalu, čekaju nas i scenariji izvođenja pobačaja poput ovoga sa žičanom vješalicom, u kojima su životi žena izravno ugroženi. Žene neće odustajati od pobačaja, samo će ti pobačaji biti rađeni ilegalno i u nekim slučajevima u nesigurnim i krajnje opasnim uvjetima za živote žena’, poručile su aktivistice.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr