POREMEĆENO I OPASNO

SMRTONOSNI TREND MEĐU TINEJDŽERIMA: Na seks-ruletu ‘love’ HIV, klamidiju, gonoreju i hepatitis

Tinejdžeri iskušavaju mnoge stvari, nerijetko opasne po život, no novi trend među mladim Španjolcima van je svake pameti.

Prema pisanjima španjolskih i francuskih medija, tinejdžere u Barceloni uzbuđuje ideja da bi se tijekom seksa sa neznancima mogli zaraziti spolno prenosivim bolestima, a u nekima od tih orgija ciljano sudjeluju HIV-om zaražene osobe. U drugima se sudionicima pak nude “plave tablete” koje bi trebale “zaustaviti virus”, no zapravo su u pitanju ilegalni lijekovi koji se prodaju samo na crnom tržištu, prenosi Dazed.

OPASNI TREND MEĐU HRVATSKIM TINEJDŽERICAMA: ‘U kafiću piješ sok, a tampon s alkoholom dolje odrađuje svoje’

Što veći rizik, to uzbudljivije

Osim toga, prema službenim podacima najveće klinike za oboljele od HIV-a u Barceloni, (koja trenutno liječi 100-tinjak zaraženih HIV-om) “seks rulet” povezan je i s rastom stope zaraženih hepatitisom C, klamidijom i gonorejom, a zastrašujuć je podatak da je čak 24 posto mladih u dobi od 15 do 25 godina izjavilo da se uopće ne boji zaraze HIV-om.

“Na zabavama se seks-ruletom, sve se svodi na opasnost. Što je veći rizik, to je uzbudljivije”, rekla je jenda poklonica ovog izrazito glupog i još više opasnog trenda.

TINEJDŽERI GINU IZ GLUPOSTI Igre izazova odnose mlade živote, najnovija je ‘vješanje’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr