TIJEKOM ARBITRAŽE

SLOVENSKI PORTAL TVRDI DA ZNA TKO STOJI IZA CIJELE OPERACIJE: ‘SOA je prisluškivala slovenske dužnosnike’

Da SOA stoji iza prisluškivanja dao je naslutiti bivši hrvatski premijer Zoran Milanović koji je kazao kako hrvatska obavještajna služba i tadašnji ravnatelj Dragan Lozančić trebaju dobiti nagradu za svoj rad u arbitraži, navodi 24UR

Slovenski portal 24ur piše kako iz prisluškivanja Jerneja Sekolca, slovenskog predstavnika u Arbitražnom sudu za međudržavne sporove, i Simone Drenik, slovenske zastušnice pred sudom iz Ministarstva vanjskih poslova, stoji hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA).

“Unatoč pretpostavkama da iza toga stoji američka ili njemačka obavještajna služba koja time disciplinira Sloveniju zbog koketiranja s Rusijom, hrvatska SOA stoji iza nezakonitih prisluškivanja. Cijelu je operaciju vodio Davor Franić”, piše 24ur.

Slovenski portal piše kako su odgovore tražili i od slovenskih obavještajaca. SOVA im je kazala kako prate prisluškivanja medija i da obavljaju sve djelatnosti u skladu sa zakonom, a kako bi spriječili ugrožavanje interesa Slovenije.

Navode izjavu Zorana Milanovića

Da SOA stoji iza prisluškivanja dao je naslutiti bivši hrvatski premijer Zoran Milanović koji je kazao kako hrvatska obavještajna služba i tadašnji ravnatelj Dragan Lozančić trebaju dobiti nagradu za svoj rad u arbitraži, navodi 24UR. Lozančić je Franića postavio za voditelja ureda, dok SOA u svojim godišnjim izvještajima za godinu 2015., 2016. ili 2017. ne spominje nikakve aktivnosti u Sloveniji ili aktivnosti vezane za arbitražu, dodaje se u članku slovenskog portala.

Iza Franića, piše 24ur, stoji šef stranke Most, Božo Petrov. Navode kako je Franić prijetio i bivšem vlasniku Agrokora Ivici Todoriću, i to po uputi ravnatelja SOA-e Daniela Markića.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr