Soko zove orla

SLOVENCI U PANICI: Pred zgradom vlade parkiran hrvatski kombi s ogromnom antenom

Da, zvučalo bi posve nevjerojatno da se hrvatski špijunski kombi parkira u dvorište slovenske vlade i od tamo prisluškuje Cerara. Ali isto tako, zvuči nevjerojatno da se špijunski kombi izgubi, pređe državnu granicu a da tajni agenti to niti ne shvate i da ih u rutinskoj inspekciji ulovi obična policijska patrola.

Ovo potonje se zaista desilo, 1998. kada je Hrvatska posve slučajno zaplijenila slovenski kombi opremljen modernom špijunskom opremom. Vratili smo ga tri godine kasnije, a Slovenci su ga posve rastavili, uspaničeni da hrvatske tajne službe nisu postavile svoje prislušne uređaje.

Nakon afere oko arbitraže, jednako su se uspaničili građani Ljubljane nakon što je pred zgradom slovenske vlade uočen kombi zagrebačkih registracija, s ogromnom satelitskom antenom, kako javlja Delo. Ipak, vlada ih je umirila.

“Objasnili sam da je u pitanju reportažno vozilo koje je unajmila ruska delegacija tijekom posjeta Dimitrija Medvedeva Sloveniji, za potrebe izvještavanja i repartaža ruskih medijskih kuća” piše Delo, koje je istražilo slučaj.

 

Delo.si/Danas.hr

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr