Evo ih! Vatreni su krenuli u boj!

Slaven Bilić može odahnuti, riješio je svoju trenersku sudbinu, a HNS je obavio svoju predsjedničku primopredaju. Na redu je reprezentacija koja kreće s pripremama za EURO. Plan priprema se zna, a pola je reprezentativaca već u 13 sati stiglo na prozivku u Zagreb.

Do EURO-a je ostalo svega 23 dana, a igračima slijedi onaj najnaporniji dio, iscrpne fizičke i mentalne pripreme kako bi na najbolji mogući način dočekali otvaranje Prvenstva i susret s Irskom.

Na prvoj su se prozivci pojavili vratari Kelava i Blažević, dinamovci Vrsaljko, Vida, Šimunić i Badelj, te internacionalci Lovren, Ćorluka, Schildenfeld, Iličević, Kranjčar, Mandžukić, Eduardo i Kalinić. Ostatak ekipe stiže u sljedećih nekoliko dana, dok će se naknadno priključiti Olić i Pranjić koje u subotu očekuje finale Lige prvaka.

Plan priprema je odavno složen, reprezentacija prvo kreće u slovenske Brežice, nakon čega će se zaputiti u Rovinj i Pulu, gdje će odigrati prijateljsku utakmicu s Estoncima.

Slijedi nastavak priprema u Bad Tatzmannsdorfu gdje će se trenirati do 1. lipnja, a onda slijedi Oslo i prijateljska utakmica s Norveškom. 5. lipnja Vatreni sele u Warku gdje i službeno započinju Europsko prvenstvo.

Čim je Slaven Bilić potvrdio da je potpisao za ruski Lokomotiv, njegov mobitel nije prestajao zvoniti. Naravno, u pitanju su bili ruski novinari koje su zanimali prvi dojmovi.

“Oduševljen sam , potpisao sam ugovor na tri godine”, izjavio je Bilić ruskim novinarima koje je zanimalo koliko Nane zapravo poznaje svoj budući klub.

“Pratim Lokomotiv već neko vrijeme i odmah sam shvatio da imam zadaću podići momčad na viši nivo. A s vremenom ćemo moći pričati i o trofejima”, napomenuo je Bilić i poručio ljubiteljima moskovskog kluba:

“Lokomotiv može i mora igrati bolje, no sada je rano pričati o tome. Moram istaknuti da je mi je trenutno prioritet hrvatska reprezentacija i nastup na EURO-u, a nakon toga ćemo moći o detaljima”, zaključio je na kraju.

specijal-201104110410004-EURO 2012

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Povratak na Net.hr