Single, In A Relationship, Single…

Možda je vreme da stvarno raskinete jer nam je dosta vaših statusa

Razmišljaš o pomirenju sa bivšim? Dobro razmisli!

Mnoga istraživanja pokazala su da se većina bivših partnera nakon raskida ljubavne veze vraćaju jedni drugima zbog straha od novih ljudi i iskustava, odnosno straha od samoće. Mnogi se pitaju pitanja poput “hoće li mi faliti sve što smo zajedno radili”, “hoću li ikada naći nekog boljeg/bolju”, “kako ću bez nje/njega” i slično. No, stručnjaci odavno upozoravaju da tako motivisana pomirenja nikad ne mogu da funkcionišu na duže staze.

Jedno vreme vam opet može biti dobro, no nakon još nekog određenog vremena, stvari zbog kojih ste se svađali i na kraju raskinuli ponovo će da isplivaju na površinu, posebno ako se ne ulaže previše napora da bi se one promenile. Ali, i sama znaš da se neke stvari nikad neće promeniti. Pitanje je samo da li si ti spremna da ih prihvatiš takvima kakve jesu ili ipak misliš da zaslužuješ bolje?

Sve što ti savetujemo je da dobro razmisliš o svemu, zavisno od problema koje ste imali i zbog kojih ste odlučili da raskinete. Pomirenje traži trud obe strane, ali istinski trud, ne polovičan, tek toliko da se obavi, iz straha od novog. Svako ima pravo na još jednu šansu, ali stalni raskidi i pomirenja neće ni tebi ni njemu dati ništa više od lošeg raspoloženja.

Ne postoji niko ko nije preživeo raskid s voljenom osobom. Samo treba malo vremena da se slože sve kockice.

Povratak na Net.hr