VEČERAS EKSKLUZIVNI INTERVJU / Mario Banožić prvi put nakon nesreće za RTL Danas: 'Puno toga je izneseno što je neistinito'

Banožić je u intervjuu ispričao svoju verziju priče o tome što se dogodilo tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine

18.5.2024.
19:19
VOYO logo

Šest mjeseci nakon prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao vozač kombija s kojim se sudario, Mario Banožić dao je intervju Andriji Jarku.

U intervjuu koji će biti objavljen u nedjelju u RTL-u Danas u 19 sati, Banožić otkriva je li bio pod utjecajem alkohola, je li pretjecao i kako se namjerava braniti u sudskom procesu u kojem ga se tereti za izazivanje prometne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STRAVIČNA NESREĆA /

Podignuta optužnica protiv Marija Banožića, DORH otkrio za što ga terete

Image
STRAVIČNA NESREĆA /

Podignuta optužnica protiv Marija Banožića, DORH otkrio za što ga terete

Banožić progovara i o svom zdravstvenom stanju i zamjera li HDZ-u i premijeru Andrej Plenković što ga je smijenio istoga dana dok je on bio hospitaliziran s teškim tjelesnim ozljedama. Najvažnije od svega, Banožić je u intervjuu ispričao svoju verziju priče o tome što se dogodilo tog kobnog jutra 11. studenog 2023. godine.

Image
Foto: RTL

"Ja također proživljavam i ono što je ta obitelj proživjela u gubitku. Maknuo sam se sad već jedan duži period, ali isto tako držim da je puno toga izneseno, ono što je neistinito i to se treba ispraviti", kazao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A prvi put o događaju za RTL govori i jedini očevidac.

Kobna nesreća

Podsjetimo, nesreća se dogodila u subotu 11. studenog ujutro oko 6 sati na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. Bila je gusta magla, a u frontalnom sudaru uslijed pretjecanja smrtno je stradao vozač kombija Goran Šarić. Plenković je Banožića razriješio dužnosti isti dan, a nedugo zatim je novi ministar obrane postao Ivan Anušić. Malo više od tri mjeseca nakon nesreće Banožić je podnio ostavku na stranačku dužnost predsjednika županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U danima nakon prometne nesreće i dalje je bilo nejasno nekoliko stvari kao to je li Banožić imao alkohola u krvi, koliko brzo je vozio, je li bio vezan i i je li bilo propusta u očevidu. Kaznena prijava protiv bivšeg ministra podnesena je 1. prosinca prošle godine Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, a oni su podigli optužnicu 25. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo