Riblja juha - na provansalski način

Kako otjerati prehladu i izbjeći bljutava jela?

15.11.2000.
20:08
VOYO logo


Vrijeme pripreme: 45 min

Kalorije: 346
Masnoće: 6,67 g
Ugljikohidrati: 16,08 g
Proteini: 45,33 g
Kolesterol: 108,86 mg
Natrij: 229,32 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:
sol
3 žlice maslinova ulja
3 češnja češnjaka, usitnjenog
1 glavica luka, nasjeckana
1 poriluk, tanko narezan
1/2 šalice celera
1/4 žlice ljute ili slatke paprike
3 kuhana krumpira, narezanog na kockice
3 oguljene rajčice, tanko narezane
3 svježa peršina
2 svježe majčine dušice
malo koncentrata naranče
1 list lovora
5 šalica vode
1 šalica suhog bijelog vina
1/2 kg bijele ribe


Upute za kuhanje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Na srednjoj vatri ugrijte ulje. U veći lonac dodajte češnjak, luk, poriluk, celer, papriku i sol. Neprestano miješajte 2-3 minute.
2. Dodajte krumpir, rajčicu, peršin, majčinu dušicu, naranču i lovor. Kuhajte 5 minuta, povremeno miješajući. Dodajte vodu i vino te sol ili papar po ukusu. Poklopljeno pirjajte 15 minuta.
3. Dodajte svježu ribu i pustite da se kuha s ostalim sastojcima otprilike 10 - 15 minuta, dolijte vodu po potrebi, tako da riba bude prekrivena tekućinom.
4. Izvadite lovor. Začinite ako je potrebno i poslužite u toplim tanjurima.

* U proljeće kada je na raspolaganju obilje šafrana, skupite 1/2 žlice prašnika i ubacite u lonac dok ulijevate vodu i vino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo