Rekord u brzom srkanju kamenica

Kanadski gurman Marc Bardier posrkao je za sat vremena 398 kamenica, i time ušao u Guinessovu knjigu rekorda

Rekord je postignut jučer u 18 sati u restoranu Maestro V.S.P. u elitnoj četvrti Montreala u Kanadi. Sve školjke, vješti Marc, pojeo je bez upotrebe ruku, pračen budnim okom Guinessovog žirija te više od stotinu novinara i uzvanika.

O iskustvu strasnog gurmana u nesvakidašnjoj natjecateljskoj disciplini govori i to da ni jedna školjka nije završila na podu. To je izuzetno teško postići jedući ih na ovakav način, jer je meso kamenice ponekad čvrsto vezano mišićem za lupinu.

Uspješnost svog poduhvata Marc je proslavio uz bocu Shardonay-a, vina koje najbolje prija uz kamenice. Tvrdi da ga nije zabolio trbuh jer sve pojedene školjke ukupno teže tek nešto više od kilograma, pa zbog toga neće osječati nikakve tegobe. Posljedice ovog neobičnog umjeća koje Marc već više od godinu dana vježba, najintenzivnije je osjetio restoran domačin čiji su gosti doslovce potamanili sve kamenice koje su u posebno velikim količinama pribavljene za ovu prigodu.

Vlasnica restorana Ilene Polanski vidno uzbuđena zbog uspješne gala priredbe, upozorila je uzvanike kako najveću dobit od umjeća šampiona ostvaruje njegova supruga Elene Bardier, istaknuvši kako su kamenice znanstveno priznati močni afrodizijak.

Povratak na Net.hr