Reforma reforme njemačkog pravopisa

Stručnjaci njemačkog pravopisa navodno u tajnosti rade punom parom na prepravljanju pravopisa njemačkog jezika. Novi Duden koji će izaći 25. kolovoza mnoge će iznenaditi ? novim pravilima, onim starim te njihovom kombinacijom

Nova pravila njemačkog pravopisa navodno će biti neznatno izmijenjena ? a to znači da će se povući neka nova pravila, vratiti stara te dopusiti da obje verzije budu ispravne ? objavio je ovog utorka Die Welt.

Međunarodna komisija za njemački jezik sastavljena od stručnjaka iz Njemačke, Austrije i Švicarske složila se s gore navedenim. Velike izdavačke kuće njemačkih rječnika Bertelsmann i Duden na vrijeme su obaviještene tako da su već povukle iz tiska svježe otisnuta nova pravila njemačkog pisma.

Kako sada izgleda Nijemci su se previše zaigrali svojom složenom gramatikom, pritisnuli jednostavno na tipku Back zaboraviši da ljudski mozak ne reagira na uputu Delete. Do-viđenja se od sada piše wiedersehen i wieder sehen, pa vi onda objasnite mami zašto ste dobili kulju iz njemačkog.

Povratak na Net.hr