Red Bull slomio Medveščak

Zagrebačka je momčad polufinale doigravanja otvorila porazom u Salzburgu (0:2). Pad koncentracije u samo jednoj trećini stajao je Medvjede čak dva pogotka, unatoč vrhunskim obranama raspoloženog Krošelja. Prilika za uzvrat je već za dva dana u Zagrebu.

U prvoj su trećini, nogometnim rječnikom, obje momčadi više pažnje posvetile čuvanju vlastite mreže, a priliku za pogodak tražile su u pogreškama suparnika. Jedna takva u 10. minuti omogućila je Red Bull Salzburgu čistu kontru, ali pokušaj domaćeg hokejaša Manuela Latusa izvrsno je obranio Medveščakov vratar Gašper Krošelj, najavivši da će imati svoj dan. Gosti su uzvratili preko Mikea Ouellettea, no i domaći čuvar mreže Reinhard Divis je pokazao da će biti tvrd orah.

Najbolja trećina Medvešačaka ove sezone u Salzburgu je okončana bez pogodaka, a umalo i bez isključenja da gostujući hokejaši u 19. minuti nisu napravili krivu izmjenu. Zbog šest igrača na ledu ceh je platio Brad Smyth, koji je morao dvije minute na klupu za isključenja. Srećom, Medvjedi su se s igračem manje obranili na kraju te prve i početkom druge trećine, no gol su primili kada su snage na ledu bile izjednačene.

U 23. minuti Latusa i Wiedergut su sve pripremili za strijelca Ryana Duncana, koji je uspio slomiti Krošelja. Nakon gola uslijedila je prava opsada Medveščakovih vrata, austrijska momčad je napadala sa svih strana, a gostima iz Zagreba u tim trenucima nisu pomogla ni dva isključenja (Chris Powers, Miroslav Brumerčik).

U junaka se tada prometnuo slovenski golman na vratima hrvatske momčad, koji skidao sve moguće i nemoguće udarce, a samo u drugoj trećini je skupio 15 obrana. Nažalost, drugi put je pokleknuo u 34. minuti kada je Douglas Lynch opalio iz daljine, a Krošelj nije ni vidio pak koji je završio u njegovoj mreži. Na kraju druge četvrtine (38. minuta) konačno je i Medveščak dobio prvo isključenje na utakmici, ali gosti ga nisu uspjeli pretvoriti u pogodak.

U posljednjoj trećini smo gledali reprizu prve – domaćini su više prijetili, Krošelj je nastavio s vrhunskim obranama, a mreže su ostale netaknute, unatoč tome što je Medveščak u dva navrata imao igrača manje na ledu (Andy Serich, Kenneth Macaulay). Na kraju ze završilo 2:0, no priliku za uzvrat Medvjedi će imati već za dva dana u Zagrebu, gdje će brze klizače Red Bull Salzburga dočekati pakao Ledene dvorane i šest tisuća grlatih navijača.

Povratak na Net.hr