Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Rebarca pirjana u guinnessu

Pivo i meso – prava muška kombinacija u jelu koje se krčka satima

POTREBNO JE…
1 kg junećih rebara
sol i crni papar

2 boce guinnessa
2 šalice goveđeg temeljca
3 velike mrkve, očišćene i narezane na velike komade
2 luka, narezana na četvrtine

2 stabljike celera, narezane na velike komade
8 češnjeva češnjaka, oljuštena
2 lovorova lista
po želji gremolata

NAČIN PRIPREME
Rebarca posolite i popaprite. Veliku tavu stavite na jaku vatru pa u nju ulijte ulje. Kad ulje postane vruće, na njemu uz povremeno okretanje popržite rebarca dok potpuno ne posmeđe sa svih strana. Za to će biti potrebno 10-ak minuta. Rebarca prebacite u veliki lonac.
Dok je tava još vruća, u nju ulijte pivo te kuhačom sastružite smeđe ostatke od prženja mesa. Time prelijte meso u loncu.
U lonac ubacite i ostale sastojke pa ga stavite na jaku vatru. Kad zakipi, vatru potpuno smanjite pa jelo krčkajte dok meso gotovo ne otpada s rebaraca, otprilike 4 sata. Poslužite s pire-krumpirom ili meko skuhanom palentom; po želji pospite gremolatom. 
Dostatno za 4 porcije

PO PORCIJI
830 kcal, 73 g bjelančevina, 19 g ugljikohidrata (3 g vlakana), 45 g masnoća, 473 mg natrija
Gremolata
Zvuči kao ime kakvog deserta, no gremolata je jednostavna i brza mješavina triju sastojaka za obogaćivanje okusa. Bit će točka na i vašeg jela.
Da je pripremite, pomiješajte…

½ zdjelice nasjeckanog peršina
2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
naribanu koricu 2 naranče ili limuna

Povratak na Net.hr