Prosinečki: ‘Dinamo nije Zvezdi ni blizu! Ni po čemu!’

‘Dinamo nije Zvezdi ni blizu. Nije blizu ni po trofejima, ni po čemu! Točno je da Dinamu u zadnje vrijeme ide u Europi, da skupi po 12 utakmica, međutim, jedino je Zvezda uzela Kup prvaka. Zvezda i Steaua. Prema tome, sve je jasno’, izjavio je Robert Prosinečki.

arti-201101300143006U ‘maloj Jugoslaviji’ ništa novo. Tako, naime, ovih dana izgleda nogometni raj u Beleku, turskom gradiću 45 kilometara od Antalyje, gdje momčadi s područja bivše Jugoslavije svake zime nahrupe na pripreme. Naravno, tada se javlja i staro rivalstvo između Dinama, Hajduka, Crvene Zvezde, Partizana, a trenutno vjerojatno nema boljeg sugovornika za to pitanje od Roberta Prosinečkog.

arti-201101290018006Bivši član Bilićevog stožera i aktualni trener Zvezde, prokomentirao je za Sportske novosti izjavu Zdravka Mamića da je Dinamo trenutno najveća klupska nogometna velesila u regiji.

arti-201101240076006″Ne bih polemizirao. Ako uvažavamo tradiciju, Dinamo nije Zvezdi ni blizu. Nije blizu ni po trofejima, ni po čemu! Točno je da Dinamu u zadnje vrijeme ide u Europi, da skupi po 12 utakmica, međutim, jedino je Zvezda uzela Kup prvaka. Zvezda i Steaua. Prema tome, sve je jasno.”

Prosinečki ne brine previše što će misliti ‘ekipa’ u Zagrebu, više ga muči Partizan, koji Zvezdi bježi za pet bodova.

“A što mi mogu predbaciti? Da i hoće, nije bitno. Ne živim za njih, živim za obitelj i najbliže prijatelje. Neka svatko misli što god hoće, na to se ne osvrćem. Partizan dominira tri sezone, ali mi želimo biti prvi u gradu, analogno tome i u državi. To nam je cilj”, zaključio je Robač u razgovoru za Sportske.

Povratak na Net.hr