“Proradio” Inzaghi, Zoff čeka novu “mušteriju”

Nakon petnaest utakmica bez pogotka iz igre, Pippo Inzaghi pokazao je zube svim svojim kritičarima, a do gola ošišani Gheorghe Hagi u 60.minuti doista se ponio poput “balavca iz kvarta” te crvenim kartonom završio svoj posljednji, 125.nastup za reprezentaciju.

Već u 5.minuti Fiore je fino spustio loptu za Inzaghia, no napadač “Azzura” ostao je vjeran nadimku “mister-promašaj”. U 28.minuti Fiore i Inzaghi zamijenili su uloge. Inzaghi je nabacio s lijeve strane, a Fiore u padu zapucao loptu nebu pod oblake. Rumunji su zatim uzvratili preko Petrua, koji iskosa sa 17 metara, uz neznatno odbijanje od Maldinia, Tolda upozorava na oprez.

Italija je povela u 33.minuti nakon loše namještenog zaleđa Rumunja. Lopta se na kratko odbila iz rumunjskog šesnaesterca, Fiore ju je prebacio, a Totti primio na prsa i s osam metara svladao Steleu.
U 35.minuti Toldo je krivo procjenio dolazak lopte, istrčao na rub kaznenog prostora, a lukavi Gheorghe Hagi sekundu prije uspio je dignuti loptu, koja, međutim, pogađa vratnicu i odbija se u polje. Nakon toga najprije Munteanu silovito puca i pogađa leđa Fiorea, a odbijenu loptu snažno pokraj desne Toldove vratnice šalje Galca.

“Katarza” Pippa Inzaghia dogodila se u 43.minuti. Nakon Filipescuova “puštanja korijenja” u neuspjelom zaleđu,
Inzaghi bijegom dolazi u priliku koju napokon pretvara u pogodak. Oba talijanska gola postignuta su nakon neopreznih i neusklađenih izlazaka zadnje linije rumunjske reprezentacije.

U nastavku je ozlijeđenog Maldinia zamijenio Pessotto, koji već u prvoj ozbiljnijoj rumunjskoj prijetnji blokira Ganein udarac sa sedam metara.
U 60.minuti Portugalac Melo Pereira Hagiju je zbog simuliranja prekršaja ispred Tolda pokazao drugi žuti tj. crveni karton. Zambrotta je u međusobnoj borbi “Maradonu s Karpata” jedva i dodirnuo, a teatralni Hagiev pad označio je ružan kraj jedne velike reprezentativne karijere.
Ni brojčano slabiji, Rumunji nisu stali. Samo je sreća spasila Talijane u 63.minuti. Nakon skraćenog udarca iz kuta s desne strane, loptu je propustio Filipescu, ona je došla do Ciobotariua, no njegov udarac sa sedam metara u posljednji trenutak zaustavlja netko iz talijanske obrane.
U 67.minuti Albertini je ubacio za Inzaghia, ovaj je silovito pucao s ruba šesnaesterca, no Stelea je malo skrenuo loptu koja se na kraju zaustavila na lijevoj rumunjskoj vratnici. Do kraja je Inzaghi ponovno prerastao u glavnog “prodavača prilika”, u 69.minuti izvrsno dodavanje Albertinia upropastio je slanjem lopte pokraj desne vratnice.

Stadion Kralja Baudouina. Gledatelja: 42 000. Sudac: Vitor Manuel Melo Pereira (Portugal). Strijelci: 1:0 – Totti (33), 2:0 – Inzaghi (43).

ITALIJA: Toldo, Maldini (Pessotto 46), Cannavaro, Nesta, Iuliano, Conte (Di Biagio 56), Zambrotta, Albertini, Fiore,
Inzaghi, Totti (Del Piero 75).

RUMUNJSKA: Stelea, Chivu, Ciobotariu, Filipescu, Belodedici, Munteanu, Petre, Galca (Lupescu 68), Hagi, Moldovan (Ganea 54), Mutu.

Povratak na Net.hr