Predstava Pacijent doktora Freuda gostuje u Hrvatskom domu Vukovar

Teatar Gavran gostuje s predstavom Pacijent doktora Freuda u Hrvatskom domu Vukovar, u srijedu, 22. veljače u 20 sati. Pacijent doktora Freuda je svojevrsna groteska koja tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom.

Ulaznice po cijeni 35 kn parter i 25 kn balkon prodaju se na blagajni Hrvatskog doma radnim danom od 10 do 13 sati i dva sata prije predstave.

Pacijent doktora Freuda je svojevrsna groteska koja tematizira susret Adolfa Hitlera i njegove zaručnice Christine sa slavnim psihoanalitičarom Sigmundom Freudom.

Mladi Adolf uspije nagovoriti svoju djevojku da zatraže od psihijatra stručnu pomoć kako bi im pomogao razriješiti probleme u seksualnoj komunikaciji.

Tridesetogodišnji Hitler, na Freudovu kauču, razotkrit će ponore svoje psihe i frustracija, koje će ga dvadesetak godina potom usmjeriti prema najvećem ratu u povijesti. Sva tri karaktera uvjerljivo su oslikana, što glumcima pruža velike interpretativne mogućnosti.

Mladi talentirani glumci s puno energije i humora poigravaju se temom seksualnosti dovodeći u pitanje stereotipe koji se vezuju uz glasovita povijesna lica.

Tekst: Miro Gavran
Režija: Robert Raponja
Glume: Peđa Gvozdić, Jakov Gavran, Ana-Marija Percaić, Katarina Baban
Scenografija i kostimografija: Jasmina Pacek
Izbor glazbe: Peđa Gvozdić
Oblikovatelji svjetla: Mario Vnučec i Robert Pavlić
Šminka: Ružica Miler i Zdenka Mihelj

Povratak na Net.hr