POSJETILA MEĐIMURJE

PREDSJEDNICA PROTIV UKIDANJA: ‘Zablude su da su županije premale i da previše troše’

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u petak je u Čakovcu ocijenila kako sadašnji sustav županija treba zadržati, ali da njihov rad treba učiniti racionalnim, najavivši da će u utorak u svom uredu na Pantovčaku sa svim hrvatskim županima razgovarati o sustavu županija te potaknuti razmjenu pozitivnih iskustava.

“Racionalizacijom rada županija može se pokazati da su one vrlo funkcionalne”, rekla je Grabar-Kitarović za posjeta Međimurskoj županiji u povodu Dana županije, za koju je rekla kako dobro funkcionira i dobro može voditi razvojne projekte koristeći sredstva iz Europske unije.

kolinda cakovec

“Posljedica toga je da se oni negativni demografski trendovi u Hrvatskoj, u Međimurju mijenjaju u pozitivne”, istaknula je.

Predsjednica je naglasila kako je to županija bogate povijesti okrenuta budućnosti te izrazila oduševljenje racionalizacijom sustava javne uprave gdje su u županijskom vladajućem timu predstavnici svih glavnih političkih stranaka u Hrvatskoj.

PLAKATI IZNENADILI GRAĐANE: Na ulazu u Šibenik osvanuo natpis ‘Dobrodošli u Zadarsku regiju!’

“Vi pokazujete kako svi zajedno možemo dobro funkcionirati kada ideološke razlike ostavimo po strani i kada se bavimo egzistencijalnim, odnosno razvojnim pitanjima”, rekla je Grabar-Kitarović i dodala da je to pravi primjer zajedništva o kojem neprestano govori.

kolinda

“Zabluda je da županije previše troše. Upravo suprotno, racionalizacijom rada županija može se pokazati da su vrlo funkcionalne”, javlja Večernji list.

Međimurski župan Matija Posavec (HNS) naglasio je kako se ljudi u ovom kraju ne opterećuju prošlošću. “Ne pitamo gdje je tko bio 1941. ili 1971. godine, nego radimo svoj posao”, poručio je.

Predsjednica je u Čakovcu položila vijenac i zapalila svijeću kod Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

Povratak na Net.hr