Vatreni im utjerali strah u kosti uoči ključne utakmice!

‘Hrvatska je nepredvidljiva i može sasvim promijeniti igru u dva poluvremena. Za njih se moramo još bolje pripremiti nego za Španjolce! To je naša ključna utakmica i možda ću čak promijeniti obrambenu formaciju’, izjavio je izbornik Italije Prandelli.

Cesare Prandelli, izbornik talijanske nogometne reprezentacije, otkrio je da bi u ogledu protiv Hrvatske u četvrtak mogao promijeniti obrambenu formaciju.

Italija se odlično predstavila protiv Španjolske i odigrala 1:1, a u toj utakmici su Azzurri igrali s trojicom središnjih braniča.

“Hrvatska je potpuno različit suparnik od Španjolske. Sljedećih dana ćemo s velikom pažnjom analizirati našeg sljedećeg suparnika i onda odlučiti o sastavu i formaciji. Možda ću čak promijeniti obrambenu formaciju, iako je ideja da ne mijenjamo previše već da održimo kontinuitet”, rekao je Prandelli, sugerirajući da bi u ogledu protiv selekcije Slavena Bilića ipak mogao postaviti četvoricu obrambenih igrača.

Daniele De Rossi, po vokaciji vezni igrač, protiv Španjolske je bio jedan od trojice centralnih braniča. Po općem sudu je odlično obavio posao. Međutim, talijanski izbornik očekivao je i malo više, odnosno nešto drugo…

“Daniele je odigrao veliku utakmicu. Međutim, kada na toj poziciji imate veznog igrača, on može s napraviti posebnu razliku, može se kretati više s loptom prema naprijed”, kaže Prandelli.

Antonio Di Natale zabio je Španjolcima malo nakon što je u napadu zamijenio Marija Balotellija. Svejedno je Prandelli, kaže, bio vrlo zadovoljan igrom dvojice napadača s kojima je počeo utakmicu. Uz Balotellija, u napadu je igrao i Antonio Cassano.

“Njihov trud je bio besprijekoran, dobro su se pozicionirali i držali udaljenost od naših središnjih veznih igrača. Ipak, u nekim situacijama trebamo ih još dublje u suparničkoj polovici”, veli šef svlačionice Italije.

“Za tri dana očekuje nas momčad koja je po profilu sasvim drukčija od Španjolaca. Hrvatska je nepredvidljiva i može sasvim promijeniti igru u dva poluvremena. Za njih se moramo još bolje pripremiti nego za Španjolce! To je naša ključna utakmica. Vidjet ćemo koji su naši igrači najspremniji i onda odlučiti o sastavu”, zaključio je Prandelli.

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Povratak na Net.hr