Povratak krava uNew York

Za razliku od svojih živih rođaka, neće melankolično preživati niti mukati. Bit će, kao što i priliči, mirne, čiste, ukrasne i plastične. Time će se New York priključiti nizu američkih gradova koje je zahvatila pomama za životinjama.

Zadnja frizijska krava koja nije bila u svojim sastavnim dijelovima umotana u celofan i složena u hladnjak, na newyorškoj Petoj aveniji je viđena prije stotinjak godina no to će se promijeniti slijedećeg tjedna kad će parkove, raskrižja i trgove Manhattana ukrasiti više od 500 najrazličitijih krava!

Za razliku od svojih živih rođaka, one neće melankolično preživati niti mukati. Bit će, kao što i priliči, mirne, čiste, ukrasne i plastične.

New York, inače predvodnik mnogih suvremenih i pomodnih trendova na taj način slijedi trend niza američkih gradova. Cincinnati se ukrasio svinjama u spomen na svoj podrugljivi naziv “Svinjopolis” iz 19. stoljeća kad je bio središte trgovine svinjama. Na ulicama Orlanda postavljeni su gušteri, u Lexingtonu konji, New Orleansu ribe… Grand Rapids u Michiganu diči se zečevima, Miami je prepun plastičnih flaminga a Lynnwood u saveznoj državi Washington preplavljen je kokošima. Čak su i Kanađani u Torontu podlegli i po pločnicima i parkovima postavili jelene lopatare.

A sve je počelo lani u Chicagu kad su tamošnji umjetnici središte grada ukrasili sa oslikanih 300 krava izrađenih od fiberglasa. Kažu da im je to donijelo više novinskih tekstova nego stranačka konvencija demokrata 1996. godine. To je, dakako, manje važno od turističkog prihoda kojeg su procijenili na 200 milijuna dolara.

Povratak na Net.hr