GROZNI UVJETI

POTRESNE SNIMKE IZ NJEMAČKOG LABORATORIJA: ‘Psi su mahali repovima kad bi ih ubijali jer su očajnički bili željni ljudskog kontakta’

Svoja svjedočanstva te šokantne snimke životinja u laboratoriju podijelili su na YouTubeu gdje se vidi da su majmuni vezani za stolice te da nose metalne ovratnike, a mačke i psi krvare i borave u lokvama krvi

Aktivisti za prava životinja iz organizacije Soko Tierschutz u Njemačkoj otkrili su groznu istinu – životinje koje se nalaze u hamburškom laboratoriju za toksikologiju i farmakologiju naziva “LPT” žive u groznim uvjetima i pate. Svoja svjedočanstva te šokantne snimke životinja u laboratoriju podijelili su na YouTubeu gdje se vidi da su majmuni vezani za stolice te da nose metalne ovratnike, a mačke i psi krvare i borave u lokvama krvi.

Jedan od aktivista bio je na tajnom zadatku pa se prijavio za posao u toj ustanovi te ondje radio i snimao što se događa od prosinca 2018. do ožujka 2019., javlja Daily Mail. Kaže da je svjedočio testiranju na majmunima, biglovima, mačkama, zečevima koja su u LPT laboratoriju provedena za tvrtke diljem svijeta.

ZABRANA JE ZABRANA: Tvrtke koje u EU prodaju kozmetiku testiranu na životinjama bit će kažnjene

Najgori tretman imali majmuni

Kazao je da su životinje držane u užasnim uvjetima. Navodno je bigl imao cijevi ugurane u grlo kako bi mu nagurali kapsule. Nakon testiranja bi ga uvijek ostavljali u patnji i da krvari. Kazao je da su radnice, koje nisu osposobljene za njegu životinja podvrgavale životinje tretmanima. Friedrich Mullen iz Soko Tierschutza kazao je da bi psi uvijek mahali repovima kada bi ih ubijali jer su bili očajnički željni ljudskog kontakta.

Dodao je da su majmuni imali najgori tretman. Riječ je o makaki majmunima koji su mali primati, a često se koriste za eksperimente na životinjama u LPT-u. Majmune drže u skučenim uvjetima u vrlo malim kavezima pa su životinje razvile kompulzivne sklonosti i zato kruže u krugovima u kavezu. Mullen je kazao i da neobučeni radnici mačkama daju i do 13 injekcija dnevno i nakon toga ih ostave da pate.

Aktivisti su slučaj prijavili policiji koja sada vodi istragu. Osim toga, aktivisti tvrde da zakoni koji štite životinje od testiranja u Njemačkoj nisu dovoljno strogi pa pozivaju na pooštravanje zakona.

Namjerno truju životinje i tako provode testove

Inače, LPT je obiteljski laboratorij za ispitivanje toksičnosti za farmaceutske, industrijske i agro-kemijske tvrtke iz cijelog svijeta kako bi ispunili zahtjeve vlada i regulatornih tijela. Prema organizaciji Cruelty Free International njihovo ispitivanje toksičnosti uključuje trovanje životinja da bi se vidjelo koliko je kemikalijama i lijekovima potrebno da nanesu ozbiljnu štetu, pokušavajući izmjeriti koja je sigurna doza za ljude.

“Životinjama se ubrizgavaju ili im daju da jedu ili udišu sve veće količine tvari za mjerenje toksičnih učinaka koji mogu biti jaki i uključuju povraćanje, unutarnja krvarenja, respiratorne tegobe, vrućicu, gubitak težine, letargiju, kožne probleme, zatajenje organa pa čak i smrt. Osim toga nisu im osigurani anestetici ili ublažavanje boli”, navode aktivisti.

“Naša istraga otkrila je strašnu patnju životinja, neadekvatnu skrb, loše prakse i kršenja europskog i njemačkog zakona. Pozivamo da se zatvori Laboratorij farmakologije i toksikologije (LPT). Također pozivamo na sveobuhvatni pregled upotrebe životinja u regulatornim ispitivanjima otrovnosti u Europi, uključujući Veliku Britaniju. Svaka istraga, bezuspješno, pokazuje sličnu priču o bijedi i nepoštivanju zakona”, kazala je Michelle Thew, izvršna direktorica tvrtke Cruelty Free International.

Upozoravamo čitatelje da bi kadrove iz priložene snimke mogli smatrati osobito potresnima.

ŠOK U UDRUZI ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA: ‘Kakav čovjek moraš biti da udomiš životinju, odvedeš je kući i potom pojedeš?’

Povratak na Net.hr