AFERA 'HARMONY'

POLICIJA UPALA U GRAD I KATASTAR U SPLITU: Zbog vile na Bačvicama uhićeni poznati arhitekt, dva šefa Banovine i Geodetskog te djelatnica Katastra

Istražitelji sumnjaju da je L.P.M. izdala građevinsku dozvolu za gradnju hotela iako za to nije bilo zakonskih uvjeta

Policijski službenici PNUSKOK-a jučer su, prema pisanju Slobodne Dalmacije uhitili četvero osoba povezanih s istragom oko primanja i davanja mita u vezi hotela “Villa Harmony” na Bačvicama.

Među uhićenima su L.P.M., voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, potom A.D., voditelj Odjela za katastarske programe i geodetske poslove Državne geodetske uprave u Splitu, kao i djelatnica Katastra K.B. te D.R., ugledni arhitekt koji je potpisao glavni i izvedbeni projekt “Ville Harmony”.

Istražitelji sumnjaju da je L.P.M. izdala građevinsku dozvolu za gradnju hotela iako za to nije bilo zakonskih uvjeta, dok su ostali potvrdili i proveli taj dokument kroz katastar, iako su znali da je nezakonito izdan i da hotel nije mogao dobiti građevinsku dozvolu.

Osumnjičeni za davanje mita

Jučerašnja uhićenja očito su nastavak priče koja je započela prije nekoliko mjeseci, kada su uhićeni Zoran Sikirica, član uprave tvrtke “Špinut” d.o.o., koja je investitor hotela, načelnik Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva Josip Bienenfeld, zaposlenik splitske tvrtke “Špinut” Borislav Bašić, i Željko Korica, bivši inspektor u Ministarstvu graditeljstva, koji je u vrijeme uhićenja bio pomoćnik direktora Sektora razvoja i investicija u Janafu.

USKOK sumnjiči Sikiricu i Bašića da su za dobivanje pozitivnog mišljenja Ministarstva graditeljstva potrebnog zbog izmjene građevinske dozvole hotela dogovorili preko Željka Korice dati mito Josipu Bienenfeldu.

Povratak na Net.hr