Policija se snajperima obračunala sa odbeglom kravom (FOTO)

Sve raspoložive snage uključene u akciju da bi na kraju ubili životinju

Četiri snajperista, osam policajaca i pet policijskih patrola bile su potrebne u akciji hvatanja odbegle krave u engleskom gradu Grentam. Nažalost, nakon višečasovne potere, policija je životinju ubila.

Ova krava nije imala sreće kao svinja koja je nedavno pobegla u Poljskoj i kojoj su sačuvali život.

Krava je prvi put viđena, kako luta ulicama grada nedaleko od centra Grentama, u ponedeljak negde oko 3 popodne.

Nakon prijave građana, policijski auto je jurio nesrećnu životinju 6 kilometara, zbog čega se krava preplašila pa je preskočila ogradu osnovne škole.

Srećom, već je bilo 5 popodne tako da svu svi đaci otišli kućama i u školi su ostali samo direktor i nekoliko nastavnika.

Pošto je krava ušla na parking škole, policija je napravila krug od 20 metara oko škole i postavila dva strelca sa naređenjem da ubiju životinju.

Prva dva pucnja iz daljine bila su dovoljna da obore životinju, a kad su se snajperisti npribližili pucano je još dva puta, valjda, za svaki slučaj.

Pokušali smo sve da bi uhvatili životinju, ali je ona postala razjarena, agresivna i nepredvidiva… Naš prvi prioritet je da zaštitimo javnu sigurnost – rekli su iz policije, navodi Daily Mail.

Na Facebook-u se već pojavila i stranica posvećena nastradaloj kravi Grantham runaway cow RIP koja ima više od 2000 lajkova i na hiljade komentara negodovanja zbog njenog ubistva, prenosi Novi Magazin.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr