Pogledajte koga su već potjerali iz Hajduka!

Zimsko osipanje splitske momčadi je počelo. U moru promašenih kupovina prvi su s Poljuda otjerani Brazilci – Paraiba i Thiaguinho. Hajduk je izgubio gotovo pola milijuna eura, a dobio – dva gola.

arti-200912260054006Prva dva od 58 Hajdukovih igrača napustila su Poljud. Radi se o ljetnim pojačanjima iz Brazila, čije je dovođenje blagoslovio najveći dioničar Hajduka Jako Andabak, a koji u pola sezone nisu pokazali ništa, ili gotovo ništa.

Rafael Paraiba i Thiaguinho stigli su na posudbu iz Gremia, a tu su suradnju na Poljudu platili ukupno 420.000 eura – 300.000 odštete brazilskom klubu, te svakom igraču 60.000 godišnje plaće.

arti-200912220565006Nažalost, niti jedan ni drugi nisu se naigrali. Thiago nije u dresu bijelih upisao ni minutu, dok je Paraiba zbog ozljede propustio veći dio sezone. Mladi i navodno talentirani napadač zabio je ukupno dva gola za Hajduk, pa je raskid ugovora i povratak kući bio neminovan.

I to je samo početak velike čistke koja mora biti obavljena do 11. siječnja kada počinju pripreme. Trener Edoardo Reja najavio je kako bi idealno bilo da ostane 25 igrača, što znači da bi više od njih 30 trebalo otići.

Krive kupovine u hrvatskoj ligi definitivno nisu samo specijalnost Hajduka (Dinamo je, po nekim procjenama na otpremnine potrošio 5 milijuna eura u zadnje tri godine), ali su u Splitu posebno bolne jer iz godine u godinu srozavaju ugled velikog kluba. Igrači se često dovode zbog osobnih interesa, a s obzirom na broj dioničara koji bi svaki htjeli svoj dio kolača, najviše pate rezultat i navijači.

Povratak na Net.hr