Pogledajte kako izgleda bosanski 'David Beckham'

Otkad se Bosna i Hercegovina plasirala na Svjetsko nogometno prvenstvo, reprezentacija i reprezentativci u zemlji imaju status božanstava. U atmosferi navijačke euforije javljaju se i neke nove zvijezde, a jedan od njih je Ermin Bičakčić, heroj pobjede u Slovačkoj i manekenska figura među Zmajevima.

“Osim sjajnih izvedbi na terenu, Bičakčić je brzo osvojio srca ženskog dijela navijačke publike Bosne i Hercegovine.

Mladom, 23-godišnjem Zvorničaninu redovno na socijalnim mrežema stižu izjave ljubavi navijačica Bosne i Hercegovine, a Bičakčić bi mogao biti na dobrom putu da postane ‘bosanski David Beckham”, piše portal Sport.ba.

Usporedbe s Beckhamom su možda pretjerane, ali Bičakčićeva uloga u odlasku BiH na SP sigurno nije. Iako mladi Eintrachtov branič očito voli pozirati pred objektivima kamera i fotoaparata te izgledom pomalo podsjeća na slavnog Engleza, cijela Bosna i Hercegovina ga pamti po golu spasa u utakmici sa Slovačkom.

//www.youtube.com/embed/sBxq4L1LPNY

Podsjetimo, BiH je bila na rubu ponora, izgubila je u Zenici, a potom gubila s 1:0 u Žilini. Međutim, Bičakčić je izjednačio, a još jedan debitant Izet Hajrović zabio je za povijesnu pobjedu.

//www.youtube.com/embed/AffUhIPOJIs

Povratak na Net.hr