SAGRADIO I PRIVATNU RIVU

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VLASNIKA NK RIJEKE MIŠKOVIĆA: Tužiteljstvo ga tereti da je bespravno sagradio vilu na Pagu, traže kaznu zatvora

Optužnica je podignuta protiv Miškovića, njegova oca i izvođača radova

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv vlasnika NK Rijeka Damira Miškovića, njegova oca i izvođača radova, koji su u Miškovićima na Pagu podignuli velebno zdanje s bazenom te zagradili pomorsko dobro, napravivši privatnu rivu i privezište, iako se radi o pomorskom dobru, javlja portal 057info.

Optuženi su da su između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići na Pagu s tvrtkom TEH gradnja iz Zagreba ugovorili gradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški iako su bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru – obalnom pojasu.

Bez građevinske dozvole od Mininstarstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili su i obalnu šetnicu i ogradni zid u dužini od 180 metara, tri metra široku te na nju postavili rampu, dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip…

Betonsko stubište, plato…

Kako piše 057info, izgradili su još dva betonska stubišta, prizemnu građevinu površine 100 metara kvadratnih, kao i stubište s platoom unatoč rješenju Lučke kapetanije Zadar kojim im je zabranjena opisana gradnja.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić zatražio je da se optuženicima izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine, uz izricanje uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine. Traže i obvezu da sruše protupravnu gradnju i obalu dovedu u prvobitno stanje.

Iznos od 2,6 milijuna kuna

Osumnjičeni nisu željeli iznositi obrane, a sumnja da su počinili kazneno djelo proizlazi iz inspekcijskih nadzora Ministarstava prometa te graditeljstva, kao i rješenja i zapisnika Luke uprave Zadar i Uprave za inspekcijske poslove Zadra.

Iako je nominalno naručitelj izgradnje bio Damirov otac, za iznos od 2,6 milijuna kuna, iz poslovanja građevinske tvrtke vidljivo su značajno veći iznosi koje je uplaćivao Damir Mišković, što se očito odnosi na obimne građevinske radove popisane optužnicom, otkrili su istražitelji, piše 057info.

Za Miškovića se u optužnici navodi kako mu je prebivalište u Abudji u Nigeriji, kako je po zanimanju menadžer srednje stručne spreme te kako je dosad neosuđivan.

Povratak na Net.hr