Pobuna Crnaca u Coca-Coli

Najveći svjetski proizvođač bezalkoholnih pića optužen za rasnu diskriminaciju

Zaposlenici Coca-Cole, najvećeg svjetskog proizvođača bezalkoholnih napitaka,pobunili su se protiv uprave svoje tvrtke zbog navodnog rasizma. Bivši menadžer za kadrove u Coca-Coli, Larry Jones najavio je bojkot koji bi mogao nanijeti veliku štetu ugledu, a time i financijama ove globalne kompanije. Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini dioničara kompanije L. Jones je prilično oštro osudio unutarnju politiku prema crnim zaposlenicima.
– Nikada nećemo postati više od onoga što jesmo – crni namještenici Coca-Cole. Nikada se više nećemo moći popeti. Zbog svega toga prestanimo kupovati sve proizvode kompanije -zatražio je Jones.
Po svemu sudeći problem će imati sudski epilog. Parnica na sudu je pokrenuta još prošle godine. Kompanija je ozbiljno optužena da je godinama uporno odbijala promovirati crne zaposlenike te da su isti bili slabije plaćeni od svojih kolega-bijelaca, iako su radili iste poslove. Stvar se čini utoliko gora što su se sadašnjim zaposlenicima približili i podršku im pružili bivši zaposlenici Coca-Cole.

Povratak na Net.hr