Pobjednik njemačke emisije Big Brother osvojio 250 tisuća maraka

Njemački televizijski gledatelji odabrali su tetoviranog momka po imenu John kao pobjednika žive sapunice Big Brother koja je držala naciju prikovanu za tv ekrane punih 100 dana

U petak uvečer John je tijesno pobijedio plavokosog, mišićavog metalca Jurgena i zaradio novčanu nagradu od 250 tisuća maraka kao posljednji od skupine u početku anonimnih ljudi koji su dopustili da ih deseci kamera i mikrofona snimaju 24 sata na dan.

Emisija “Big Brother” počela se prikazivati prije 100 dana, a gledatelji su periodično imali mogućnost glasovanjem odbaciti pojedince okupljene u kući sagrađenoj posebno za snimanje.

Snimci su svaki dan integralno emitirani putem interneta i svaku večer na televiziji u obliku montiranog sažetka koji je pratilo oko 7,5 milijuna gledatelja, odnosno 10 posto Nijemaca.

Iako su se mnogi komentatori bunili da emisija zaglupljuje njemačku kulturu, a opozicijska Kršćanska demokratska unija čak je zatražila da se takvi izravni prijenosi zbilje zabrane, “Big Brother” je postigao golemu popularnost, a neki su sudionici već zvijezde. Zlatko, 24-godišnji mehaničar podrijetlom iz Makedonije, već ima vlastitu tv-emisiju, a njegov je singl harao toplistama.

Zlatko je nastupio na zabavi povodom proglašenja pobjednika “Big Brothera” na kojem se okupilo oko 6000 obožavatelja.

Verona Feldbusch u seriji “Big Brother”

Povratak na Net.hr