Pobjeda Hoelzl, Ana i Nika bez bodova

Njemačka skijašica Kathrin Hoelzl pobjednica je veleslaloma Svjetskog kupa koji je u austrijskom Lienzu, dok se Ana Jelušić i Nika Fleiss nisu uspjele probiti u drugu vožnju.

Nažalost, veleslalom u Lienzu obilježio je težak udes vodeće skijašice Svjetskog kupa Amerikanke Lindsey Vonn koja je prilikom pada u prvoj vožnji zadobila višestruki prijelom lijeve ruke. Za sada nije poznato koliko će dugo 25-godišnja Amerikanka izbivati sa staze.

“Pregledom je ustanovljeno nekoliko manjih prijeloma, te veliki hematom oko zgloba lijeve ruke”, rekla je Amerikanka za televizijsku postaju ORF.

Kathrin Hoelzl je bila najbrža nakon prve vožnje, a prednost je zadržala i u drugoj. Svjetska prvakinja je na koncu slavila s pet stotinki sekunde ispred Talijanke Manuele Moelgg koja je nakon prve vožnja bila tek 12. Treće mjesto je zauzela Francuskinja Taina Barioz zadržavši poziciju koju je imala nakon prve vožnje.

Hrvatske skijašice Ana Jelušić i Nika Fleiss nisu se probile do druge vožnje. Ana je zauzela 58. mjesto, dok Nika nije uspjela završiti prvu vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Vonn sa 581 bodom, na drugom mjestu je Njemica Maria Riesch (531), a treća je Austrijanka Kathrin Zettel (429). Ana Jelušić se nalazi na 51. mjestu sa 42 boda, dok je Nika Fleiss na 104. mjestu sa 6 bodova.

Povratak na Net.hr