PREDSJEDNIŠTVO HDZ-a

PLENKOVIĆ OTKRIO: Šeksov posinak pisat će novi statut HDZ-a

U četvrtak je održana sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, a sastao se i Središnji odbor te stranke na kojem je izglasana izrada novog statuta HDZ-a.

“Na Središnjem odboru objavili smo da je Hrvatska domaćin kongresa Europske pučke stranke 2019. koji će biti izbori, a na kojem će sudjelovati 2000 izaslanika naših sestrinskih stranaka iz svih zamalja. Analizirali smo i rezultate lokalnih izbora, aktualne teme, financijsko stanje u stranci i predstavili skupinu koja će raditi na izradi novog statuta stranke’, kazao je premijer Andrej Plenković, piše N1.

Novinarima je potvrdio da će na čelu radne skupine koja će se baviti izradom novog statuta HDZ-a biti njegov savjetnik Karlo Ressler, inače posinak Vladimira Šeksa.

‘Karlo će biti predsjednik, a u tom krugu su i drugi ljudi koji imaju iskustvo. Želimo moderenizirati statut, a da bude u skladu s onim što je HDZ već 28 godina’, kazao je Plenković te dodao da će statut biti predstavljen početkom travnja nakon čega će se krenuti u raspravu.

Ministrica Murganić uživa njegovu podršku

Osvrnio se i na prozivke oko paketića za najpotrebitije koje je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić odnijela u privatni vrtić, te dako kako ona uživa njegovu potporu.

Na pitanje zna li išta o tome da je Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskoga rata podnijela kaznenu prijavu protiv bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića tvrdeći da je odavao tajne podatke, te protiv bivšeg glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića zbog zloporabe položaja, a prijavu pripremaju i protiv bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Plenković je kazao da o tome ništa ne zna.

‘Ne znam ništa o tome, prvi put čujem, za tu kaznenu prijavu, s tim se trebaju baviti policija i DORH, ja to ne bih komentirao jer nemam saznaja o tome’, kazao je Plenković.

Povratak na Net.hr