ZAJEDNO S MARASOM

‘TO MI JE NAJVEĆI GUŠT’: Pernar otkrio kako u Saboru zlorabi poslovnik da bi udarao po HDZ-u

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno sinoć su gostovali Nikola Grmoja, Gordan Maras, Andrija Hebrang, Dražnje Bošnjaković i Ivan Pernar, a kako je to u posljednje vrijeme postalo uobičajeno, potonji je ponovno svojim nastupom dobio najviše pozornosti u medijima.

Pernar je odgovorio zašto se čak 50 puta u tjedan dana javio za riječ u Saboru.

‘Vi biste sad htjeli da vam kažem da želim biti na televiziji i to se putem medija insinuira, međutim, smisao je puno dublji, to znaju ljudi koji su gledali što govorim. Moj govor o vanjskoj politici na Fejsu ima 700.000 pogleda. ni jedan medij se to ne usudi. To je jedini način da se probija cenzura. Mene HRT cenzurira, a tu sam vašom milošću. Tek kad sam izabran u Sabor, počeli su me pozivati’, rekao je Pernar, na što je Grmoja rekao da mu je drago da iznosi svoje stavove, no da tim tempom neće moći dalje jer će umoriti gledatelje.

Hebrang se uključio kako bi rekao kako su Sabori do ’98. bili puno ozbiljnija stvar, a da su sad bitne samo govorničke vještine.

‘Mora se i nešto efektno reći’

SDP-ov Gordan Maras na to je kazao kako se nekada mora nešto efektno reći jer su zastupnici ograničeni s vremenom.

‘Ovo što se sada dešava nije uopće loše, ja volim živu raspravu. Kod kuće svi slušaju što zastupnici govore i rasprava mora biti takva. Mislim da jako puno mogu doprinijeti stranci i građanima. Birači SDP-a očekuju da budem kritičan, kad je nešto dobro mogu pohvaliti. Tako ću nastaviti i dalje’, objasnio je Maras.

Petrov će se, kazao je Grmoja, držati poslovnika te smatra kako bi to trebali i ostali zastupnici.

Pernar je na to imao svoj komentar.

‘Najveći mi je gušt kad Maras govori protiv HDZ-a, a ja mu onda repliciram da je HDZ katastrofa, Maras se onda složi, a poslovnik ne dozvoljava HDZ-u da replicira. Tako nekad zloupotrebljavamo poslovnik’, rekao je Pernar.

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr