ZLOUPORABA POLOŽAJA

PAO DIREKTOR IZ POPOVAČE: S računa tvrtke podizao gotovinu i izrađivao lažnu dokumentaciju

Sačinio je i neistinitu dokumentaciju u kojoj je naveo kako tvrtka ima nenaplaćena potraživanja prema više pravnih i fizičkih osoba

Policija je kazneno prijavila 39-godišnjaka kojega tereti da je kao direktor tvrtke iz Popovače izvukao gotovo 800.000 kuna gotovine i izrađivao lažnu dokumentaciju o nenaplaćenim potraživanjima.

Policija je izvijestila da je po po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Sisku dovršila kriminalističko istraživanje nad direktorom kojega sumnjiče za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Zadržao gotovo 800.000 kuna

Direktor je, navode, od veljače 2011. do srpnja 2014. godine, u namjeri da si pribavi znatnu materijalnu dobit, sa žiro računa trgovačkog tvrtke u više navrata podizao gotov novac i tako zadržao gotovo 800.000 kuna.

KINEZI SU MI DONIRALI 500 MASKI ZA MOJE RADNIKE: ‘Carina je naplatila više nego što vrijede, ali to nije najgore. Parazitska država cijedi sve…’

Nadalje je utvrđeno da je od početka siječnja 2017. do listopada 2018. godine, sakrio poslovnu dokumentaciju trgovačkog društva i podizao novac sa žiro-računa trgovačkog društva, koji je također zadržao za sebe.

Od kraja travnja 2016. do sredine listopada 2018. godine, u namjeri da neosnovano umanji svoje dugovanje prema trgovačkom društvu, navodno je sačinio i neistinitu dokumentaciju u kojoj je naveo kako tvrtka ima nenaplaćena potraživanja prema više pravnih i fizičkih osoba.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pročitati OVDJE.

 

Povratak na Net.hr